MENI

Borković srećan kao malo dete

Novinarski reli za vikend

10. 03. 2013. Comments (0) Views: 684 Autosport, Reli

Noćni specijal u Užicu

Srbija reli naše najstarije i najzahtevnije takmičenje za organizovanje, pored domaćeg bodovaće se za šampionat Bugarske, KUP Evrope, ali i novoosnovani KUP Balkana. Iz tog razloga organizatori relija, traže adekvatan novi termin koji se ne bi poklopio sa takmičenjima u okruženju i da bi time eventualno omogućili učešće većem broju stranih takmičara.

CEREMONIJALNI START I DALJE U PRESTONICI Detalj sa rampe u Beogradu

CEREMONIJALNI START I DALJE U PRESTONICI
Detalj sa rampe u Beogradu

U kalendaru Srpskog automobilskog saveza stoji termin 14-16. jun. Na osnovu pomenutih razloga datum će definitivno biti korigovan, a u opciji su 19-21. jul ili 31. avgust 2. septembar. Ako je datum održavanja još uvek nepoznanica, ljubitelje reli sporta svakako će interesovati na kojim će se brzinskim ispitima, odnosno terenima odvijati.

mena brzinskih ispita publici koji nije iz užičkog kraja verovatno neće značiti previše, ali je važnije da su veoma atraktivni i zahtevni. Glavni „krivci“ za izbor su predstavnici Užice reli tima. Posebnu poslasticu predstavlja super specijal koji bi se posle ceremonijalnog starta u Beogradu tačno u podne, održao u petak veče na centralnim užičkim ulicama. Smela ideja koja će verujemo biti i realizovan. Hrabra iz razloga jer treba obezbediti i zatvoriti sam centar grada, a sa druge strane broj posmatrača će se sigurno brojiti hiljadama.

Ostatak relija biće održan u široj okolini Užica, a izbor brzinaca predstavlja mešavinu nekih starih i potpuno novih na veoma atraktivnim lokacijama. Za subotu je predviđeno osam brzinskih ispita, četiri različita, Vrela (14.10kilometara), Lokva (14.10km), Duboko (14km) i Volujac (13.90km). Isti broj brzinskih ispita takmičare očekuje i u nedelju, Sinjevac (13.90km), Ponikve (13km), Tripkova (7.90km) i Previja (14). Ukupno do cilja relisti moraju preći gotovo 360 kilometara od čega 212 „otpada“ na brzinske ispite.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.