MENI

Kroz bare do podijuma

Spreman za nove izazove

Miodrag Stanojević podmladak u 65 kubika

31. 03. 2013. Comments (0) Views: 258 Motociklizam, Motokros

Antić kroz blato do trijumfa

Drugu trku Istočnoevropskog šampionata koja je održana na stazi Milci u Đevđeliji obeležili su promenljivi vremenski uslovi, koji su direktno uticali na kvalitet staze, što se najviše odrazilo na takmičare. Od deset takmičara iz Srbije u datim uslovima najbolje se snašao Branko Antić aktuelni šampiona. U prvoj trci uspeo je da trijumfuje, da bi u drugoj završio na četvrtom mestu, da bi u ukupnom plasmanu završio na drugom emst u klasi MX 1.

sa-peharom-kuci

SA PEHAROM KUĆI
Branko Antić

– Taman kada smo pomislili da će takmičarski dan proći bez kiše, ista je počela da pada tokom trke u MX 2. Kada sam video posle završene trke, kako izgledaju moji klupski drugovi znao sam da nam neće biti ni malo lako. Startovao sam odlično i bio se protiv blata i bara kojih je bilo na pretek na stazi. U jednom trenutku bio sam na drugom mestu, zatim na trećem, pa i na četvrtom. Nekoliko krugova pre kraja više nisam imao snage da kontrolišem motor koliko su me ruke bolele. Opredelio sam se za taktiku da na najdužem pravcu maksimalno brzo vozim, a da ostatak staze odrađujem. U jednom trenutku sam shvatio da mi se otvara mogućnost da se domognem prvog mesta, smogao sam poslednje atome snage i stigao prvi na cilj. Na startu druge trke imao sam peh da u prvoj krivini moj glavni konkurent padne, a ja direktno udarim u njega jer nisam uspeo da ga obiđem zbog gužve. Zbog umora od rve trke i zaostatak koji nisam mogao da nadoknadim morao sam da se zadovoljim četvrtim mestom, ali sam ukupno drugi i vraćam se kući iz Đevđelije sa peharom – rekao je Branko Antić.

Pored Antića u prvoj trci Miloš Đorđević je završio na petom mestu, a Marko Kostić na šestom. U klasi MX 2 gde je vladala još veća konkurencija najbolje plasirani takmičar iz Srbije bio je Aleksandar Stanković, koji je završio na trećem mestu, odnosno na prvom u kategoriji juniora. Miroljub Cvetković je bio 13, Ričard Sagmajster 14, a Mladen Stanojević 18. U drugoj trci od pomenute ekipe, jedino je Stanojević uspeo da završi trku na 14 mestu, dok Sagmajster morao da odustane zbog jakih bolova u leđima, a Cvetkoviću su prilikom kontakta sa konkurencijom otpala kočiona klešta jš u drugom krugu.

Miodrag Stanojević naš najmlađi takmičara u klasi do 65 kubika u kupnom plasmanu završio je na 14 mestu, ali se i pomenuto može smatrati uspehom, ako se uzme u obzir kakvi su uslovi vladali na stazi, a desetogodišnjak iz Leskovca vozi motor sa malim točkovima koji su jedva prolazili kroz blato.

Komentari su zatvoreni.