MENI
MAJSTOR ZA KARTING Milan Nikolić

Milan Nikolic dvostruki šampion

Buđenje iz zimskog sna

NESEBIČNA PODRŠKA RAZREDA Milan Nikolić i školski drugari

31. 01. 2013. Comments (0) Views: 1466 Karting

Milan Nikolić mlada zvezda Zvezdare

Milan Nikolić najmlađi šampion Srbije i Evrope u kartingu, prošlu sezonu završio je sa dve osvojene titule u dve odvojne klase i to vrlo ubedljivo. Velika ja stvara kada dečak sa nepunih deset godina, ostvari takav uspeh, a njegov talenat svakako može služiti na čast Srbiji, Beogradu i prestoničkoj Opštini Zvezdara.

NESEBIČNA PODRŠKA RAZREDA     Milan Nikolić i školski drugariUpravo su čelni ljudi Zvezdare upriličili vrlo posećenu konferenciju za novinare u nameri da široj javnosti predstave, ali ujedno se i pohvale sa mladim, talentovanim i uspešnim sugrađaninom, mladom zvezdom u usponu.

– Istina je da smo se mi uključili na kraju, ali ćemo zato u budućnosti prednjačiti u nesebičnoj pomoći najmlađem šampionu Evrope i Srbije u kartingu, da ostvari san, a to je da jednog dana postane vozač formule 1. Zanimljiva je priča, kako smo se upoznali uopšte sa porodicom Nikolić. Otac Božidar jednog dana došao je na dogovoreni sastanak, i umesto uobičajene priče da traži novac, na šta sam se moram reči pripremio, izašao sa predlogom da on nama pomogne. Tu me je u potpunosti razoružao i tako je započela naša saradnja koja će verujem ići samo uzlaznom putanjom – rekao je Edip Šerifov prvi čovek Zvezdare.

Iste godine kada je proglašen za najtalentovanijeg mladog kartingaša, Nikolić je na kraju sezone osvojio šampionsku titulu i na najbolji način opravdao ukazano poverenje stručnog žirija Automobilskog foruma.

– Zahvaljujem se Opštini Zvezdara i drugarima iz odeljenja koji mi nesebično pomažu da budem odličan đak, zbog čega mogu maksimalno da se posvetim kartingu. Zahvaljujući tome, prošlu sezonu završio sam kao dvostruki šampion, a da bih ostvario takve rezultate, potrebno je da pre svega verujem u sebe. Sve što mi se tokom trke dogodi na stazi, nastojim da ne utiče na mene, već radim samo na tome da prvi stignem na cilj – rekao je Milan Nikolić.

ŠUMAHER KAO UZOR

Svi mladi kartingaši pa tako i Milan imaju uzor. Naša mlada zvezda cilj do maksimalnih dometa u želi da se ugleda na sedmostrukog šampiona sveta formule 1 Mihaela Šumahera.

– Imao sam tu sreću, ali i čast da mi 2010. godine kada sam postao najmlađi šampion lično Šumaher pokloni kacigu. I ne samo to, već sam imao priliku da treniram u njegovoj karting školu. Ocena su bile više nego odlične, a kako stvari stoje, u aktuelnoj sezoni imam nameru da učestvujem u šampionatu Nemačke, jer je to jedan od načina da se što pre dokopam formule 1, što mi i jeste cilj, ali pre svega da napredujem, jer je tamo odlična konkurencija – nije krio planove i ambicije više nego simpatični učenik trećeg razreda O Š „Stevan Sinđelić

nista-bez-porodice

Komentari su zatvoreni.