MENI
DACIA DUSTER II (HJD) - PHASE 2

Dacijino tajno oružje protiv ogrebotina

Novi Qashqai septembar 2021

Predstavljen potpuno novi Nissan Qashqai na domaćem tržištu

2021_CX-5_IPM5_GER(LHD)_C43_EXT_Active_until Sep 2024

14. 09. 2021. Comments (0) Views: 195 Industrija

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

• Izbor modova vožnje, povećana udobnost vožnje i smanjenje buke
• Tri nova nivoa opreme različitih stilskih elemenata
• Poboljšana izrada unutrašnjosti i širi raspon sigurnosnih tehnologija

U Evropi će u prvoj polovici sledeće godine krenuti prodaja znatno poboljšane verzije Mazdinog modernog, prostranog i dinamičnog SUV-a CX-5. Mazda CX-5 2022 će nuditi izbor modova vožnje Mi-Drive, poboljšanu voznu dinamiku, novi dizajn i snažniju diferencijaciju između nivoa opreme, poboljšanu izradu unutrašnjosti, više praktičnosti i širi raspon sigurnosnih funkcija.
Sa modelom CX-5 2022 biće predstavljen Mazdin ‘Intelligent Drive select’ (Mi-Drive), koji vozaču omogućuje izbor najprikladnijeg moda vožnje jednim dodirom prekidača. Neke verzije opremljene i-Activ pogonom na sva četiri točka dodatno imaju Off-Road mod, koji osećaj vožnje čini prirodnijim na neobrađenim i klizavim površinama.

Mazdina Skyactiv arhitektura vozila nove generacije sada je primenjena na CX-5 2022, dalje razvijajući karoserijsku strukturu, vešanje i sedišta u cilju poboljšanja udobnosti vožnje i smanjenja umora. Buka sa puta je takođe znatno smanjena, posebno pri vožnji po grubim površinama poput makadama.

Napred se CX-5 2022 odlikuje moćnom novom, trodimenzionalnijom rešetkom i novim dizajnom karakterističnih Mazdinih ‘krila’. Prednja i zadnja svetla su takođe redizajnirana, a dodata je i nova boja karoserije Cirkon Sand. Tri nova nivoa opreme sadrže suptilne razlike kako bi definisale svoje prepoznatljive karaktere.

Oprema Newground se odlikuje srebrnom zaštitno-ukrasnom oblogom prednjeg i zadnjeg branika i ukrasnim lajsnama na vratima, crnim kućištima spoljnih retrovizora, limeta zelenim detaljima na prednjoj rešetki i 19-inčnim posebno obrađenim aluminijumskim felnama. Unutrašnjost je kombinacija presvlake od antilopa sa limeta zelenim šavovima i okvirima otvora ventilacije.
Oprema Homura se ističe sportskom, sjajno crno lakiranom prednjom maskom, crnim karakterističnim Mazdinim ‘krilom’, donjim delom branika i rubovima blatobrana, kao i crnim ukrasnim lajsnama na vratima i kućištima retrovizora, što karoseriji daje robusniji, sportski izgled. Njene 19-inčne aluminijumske felne su lakirane u crnu metalik boju, a prednja rešetka uključuje crvene detalje. Crveni šavovi ukrašavaju crna kožna sedišta, upravljač, ručicu menjača i obloge vrata.

Oprema Takumi Plus kombinuje jedinstvenu, jednobojnu spoljašnjost koja ističe lepotu dinamičnih oblika dizajna Kodo. Briljantno sjajna srebrna boja 19-inčnih felni naglašava ‘metalni’ izgled automobila. Unutrašnjost odlikuje meka Nappa koža i luksuzne teksture obloga od pravog drveta.

U unutrašnjosti CX-5 2022 sada nudi i mogućnost bežičnog Qi punjenja telefona na centralnoj konzoli. Dvodelna podnica prtljažnika, koja može da se preokrene, i prag prtljažnika su u istoj ravni zbog lakšeg utovara. Modeli sa opremom Newground takođe imaju podnicu prtljažnika sa vodootpornom stranom za mokre ili prljave predmete.

Poboljšanja na sigurnosnim sistemima i-Activsense sada uključuju Cruising & Traffic Support (CTS). CTS pomaže smanjenju umora vozača pomažući pri ubrzavanju, kočenju i upravljanju kada se zaglavi u saobraćajnim gužvama. Konačno, adaptivna LED prednja svetla (ALH) su takođe poboljšana kako bi pružila bolju kontrolu nad raspodelom svetla.

Uzastopna unapređenja i poboljšanja svakog aspekta vozila dovela su do toga da CX-5 preraste u ključni Mazdin model koji čini oko 21% prodaje kompanije u Evropi.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *