MENI
BELA LUDA POFAJTANA KUĆA Gabor Sagmajster

Pofajtana Fijambala Gaboru prijala

ČUDA MAJKE PRIRODE

Adio Argentina!

PROBLEMI SA KTM SPRAVOM Gabor Sagmajster

17. 01. 2013. Comments (0) Views: 658 Dakar, Motociklizam

KTM pravi probleme Torsten na potezu

Dakar ne bi bio to što jeste, kada se ne bi maksimalno igrao sa živcima i golom fizičkom snagom svakog od učesnika. Prethodni 11 dan u Fijambali, za Gabora Sagmajstera prošao je neočekivano dobro, ali je zato 12 dan umalo preseo jedinom preostalom predstavniku Srbije na martonskom reliju u Južnoj Americi, jer su automobilisti ispali još pre 11 dana.

 PROBLEMI SA KTM SPRAVOM Gabor Sagmajster Sagmajster je uveliko u kampu i odmara, ali zato Kajzer Torsten i njegova ekipa mehaničara imaju pune ruke posla, jer KTM pokazuje iste znake slabosti kao i prošle godine kada je petog dana u potpunosti zakazao.

– Odličan ritam, sve je išlo kako treba, vozio sam po dubokom pesku i naravno držao gas, jer drugačije i ne može da se vozi u takvim uslovima i paf. Ugasio se motor iz čista mira. Kada je motor prestao da radi kad mi srce nije stalo. Čitav svet mi se srušio. Nisam mogao da verujem, zar opet isto, da otkaže motor. Na 50 kilometra od cilja brzinskog ispita u jednoj rupi, okolo mene sve pesak i „on“ ne radi. Probao sam da ga upalim, ali ni da čuje – govori Sagmajster, a u glasu mu se čuje, neverica, da se sve to ponovo dogodilo, iako je to več prošlost.

Sagmajster nije od onih što se predaju, već sasvim suprotno.

– Krenuo sam da spajam žice, da probam na razne načine, da ga „oživim“. Nema kontakt uopšte, onda sam ga protersao i dobio je struju, stisnuo sam starter i proradio je. Sam Bog ga je „upalio“. Odmah sam nastavio dalje i na cilju brzinca, prilikom upisa, opet se ugasio, ali su me posle toga pogurali momci iz lokala i motor je upalio. Stigao sam do kampa i to sada više nije moja briga. Sada Torsten stupa na scenu i verujem da će sve biti još tokom noći sređeno. Ja posle svega idem da se lepo najedem, da ne bih smršao i naravno razvučem šator, kako bih se odmorio – zaključio je javljanje Sagmajster.

Do glavnog grada Čilea i ciljne rampe, ostalo je još dva dana, a Dakar se po starom dobrom običaju surovo igra i neslano šali sa svim učesnicima, pa i sa našim gigantom iz Subotice. Ali, najlepše od svega je što svi oni nenormalno vole Dakar i maksimlano su podlegli njegovom uticaju. Praktično u pitanju su ovisnici, koji ne žele da se „skidaju“, naprotiv…

Komentari su zatvoreni.