MENI

Odrađen prvi trening u Areni

Miljević počistio konkurenciju u zagrebačkoj Areni

8. 12. 2012. Comments (0) Views: 2198 Autosport, Ostalo, Region

Audi R8 samo za finaliste

Unatoč svijemu, i pored toga što je 8. prosinac u Zagrebu opasno snježi, idealno je da se „pravi“ snjegović i umesto jurnjave po Areni da se natjecatelji, jurcaju sa sankama oko iste. No, šalu na stranu, sneg na gomilu, pa prtinom prema Areni, gde je sve spremno za međunarodnu trku šampiona. Spektaklu koji je po prvi put organizovan na ovim prostorima na kojem će pored vozača iz Evrope i Hrvatske, učestvovati iz Srbije Zoran Kastratović i Aleksandar Tošić. Za natjecatelje su pripremljeni fiat punto, reno klio, u prvim fazama, a u audi R 8 moći će da uđu samo finalisti. KTM sprava niko nije probao, ali su je mogli videti.

U HOTELU POSLE TRENINGA Zoran Kastratović

U HOTELU POSLE TRENINGA
Zoran Kastratović

Posle prvog treninga koji je odrađen u petak i prespavane noći, Kastartović za doručkom slovi o predstojećem takmičenju.

– Više sam očekivao od punta, naročito sam iznenađen što su isključili servo sa kočnice. Jasno mi je zbog čega, naravno, sada treba ozbiljna sila na pedalu kočnice da bi auto blokirao. Klio je previše tvrd, jer je spremljen za krug, tako da nikako ne leži na podlozi u Areni. Staza je takva kako su mogli da je osmisle i za sve će biti isto. Nema opuštanja, mora da se vozi na žilet precizno, ako želiš da pobediš, jer je nokaut princip takmičenja u pitanju, a svaka greška može skupo da košta – veli Kastratović.
Kako će se na jednom mestu takmičiti majstori volana ozbiljnijih trkačkih sprava i drugi sa iskustvom iz manje ozbiljnih trkalica, odlična je prilika da se vidi kako će se ko od pomenutih ponašati.

– Posmatrao sam dom smo čekali na red da vozimo, mlađu ekipu koja se u puntu i kliu odlično snalazi, ali kada uđu u R 8 nema ih nigde. Dok su u isto vreme ove evropske face koje voze ozbiljne mašine, skroz zbunjene kada izađu iz fijata i renoa, ali zato kada uđu u audi, jasno se vidi šta mogu i znaju. Moj utisak što se tiče audija je sjajan, istina je da jedno šest godina nisma vozio auto sa pogonom na zadnjim točkovima, ali posle prvog kruga, sve je došlo na svoje mesto. Iskreno verujem da ću doći u situaciju da probam isti na trci, a to bi drugim rečima značilo da bih vozio u finalu – rezonuje Kastro.

VESELI RAZGOVORI Vuk Filipović i Aleksandar Tošić

VESELI RAZGOVORI
Vuk Filipović i Aleksandar Tošić

Nacionalni junior kup Hrvatske u potpunosti obećava!

– Gledao sam te momke sa posebnom pažnjom i mogu reći da su svi dobro naloženi i da će biti žestokih duela. U jednom bitnom detalju se razlikuju svi učesnici, a to se svakako može videti na osnovu stila vožnje. Na osnovu toga ih možemo podeliti na one koje su došli iz kartinga i one koji se direktno uleteli u trkačke automobile. Neki poput naših momaka direktno u mali N ili Hibrid, ali ima i onih iz malo ekonomsko jačih zemalja koji su počeli sa reli automobilima sa pogonom na svim točkovima. Kod njih jasno dolazi do izražaja ne snalaženje u puntu i kliu, gde su automobili uslovno rečeno slabi i imaju pogon samo na prednjoj osovini. Ali, ovde smo pre svega da se dobro zabavimo, a ko će da pobedi znaće se večeras oko ponoći – rekao je Zoran Kastrtaović.

MORSKI PAS U PLIĆAKU

Jedno od zanimljivijih poređenja za audi R 8 dao je Pavle Komnenović višestruki šampion i počasni gost organizatora na međunarodnoj trci prvaka.

– Gledao sam kako voze R8 i prvi utisak mi je da je kao morski pas u plićaku. Moćan, jak, opasan ali nema šanse da se razmahne na malom prostoru. Jedino ovi koji znaju i imaju iskustva mogu nešto da urade sa njim, ali i to je sve stil poprečke, što bi se reklo, vožnje – rekao je Komnenović

Komentari su zatvoreni.