MENI

Audi R8 samo za finaliste

Poznati termini trka za narednu sezonu

9. 12. 2012. Comments (0) Views: 645 Autosport, Ostalo, Region

Miljević počistio konkurenciju u zagrebačkoj Areni

Boris Miljević najtrofejniji automobilista Republike Srpske, ubedljivim i sigurnim vožnjama, trijumfovao je na prvoj međunraodnoj trci šampiona koja održana minulog vikenda u zagrebačkoj Areni. As iz Banja Luke slavio je ispred Italijana Pijera Longija i Luke Rosetija.

TRILING ASOVA Roseti, Miljević i Longi

TRILING ASOVA
Roseti, Miljević i Longi

U nokaut sistemu takmičenja, Miljević je u prvom krugu „počistio” šampiona Austrije, Feliksa Pailera, rezultatom 2:0. Na početku takmičenja svi učesnici vozili su fijat grande punto Cup. U sledećem krug takmičenja Miljević je vozio protiv prvaka Nemačke Rafaela Sazlingera, koji je u prvom duelu izbacio Aleksandra Tošića rezultatom 2:1. Ovog puta vozili su KTM X – bov, gdje je Miljević ponovio rezultat iz prvog kruga 2:0.

Polufinale je „odrađeno” reno klio kup spravama, a Miljevića je za protivnika dobio, višestrukog šampion Evrope u reliju Luku Rosetija. Miljević ubedljiv trijumfuje i odlazi u finale, na veliku radost publike i praktično opšte iznenađenje pojedinih poznavalaca auto sporta.

U finalnoj trci Miljević i Longi uskaču u KTM X bov automobile, a malobrojna publika u Areni, sa nestrpljenjem je čekala rasplet, vidno navijajući za takmičara iz „komšiluka”. Longi je u prvoj od tri trke slavio, zahvaljujući činjenici da je Miljević u prvoj krivini napravio grešku. Na startu druge vožnje Italijan na pravcu gubi kontrolu kači ogradu, a Miljević mirnom vožnjom dolazi do cilja, čim je izjednačio rezultat. Na startu treće vožnje svi su na nogama. Žestok start obojice vozača, sve vreme su izjednačeni, da bi samo dve krivine pre kraja Miljević stekao bitnu prednost i prvi prošao kroz cilj.

POSLE PRVOG KRUGA Miljević izlazi iz Punta

POSLE PRVOG KRUGA
Miljević izlazi iz Punta

– Još uvek ne mogu da saberem utiske, ovo je fenomenalno. Priželjkivao sam pobedu, što je i normalno, ali nisam ni sanjao da u ovako teškom rasporedu vožnji i protiv ovakvih vozača mogu do titule. Pailer, Salzinger, Roseti, Long, imena govore sve. Želim od srca da se zahvalim svima koji su bili uz mene. Uspjeli smo – rekao je Boris Miljević.

Ovakva vrsta takmičenja, gde svi takmičari učestvuju u relativno istim automobilima i u istim uslovima za vožnju, jedinstvena je prilika da međusobno odmere snage, i vide ko je bolji. Posle međunarodnog finala, održana je i trka između hrvatskog šampiona Nike Pulića i osvajača Internacionalnog kupa, Borisa Miljevica, u kojoj je slavio Pulić.

Komentari su zatvoreni.