MENI

Sve je spremno za start

Stamenković najbrži na noćnom brzincu

6. 10. 2012. Comments (0) Views: 802 Autosport, Reli

Noćni brzinac za start prvog Zlatiborskog relija

Prvi Zlatiborski reli u organizaciji ASK Užice reli tima startovao je noćnim brzinskim ispitom Tić polje. Nekoliko stotina gledalaca ispratilo je burnim aplauzima tačno 18 posada koliko ih je prošlo tehnički prijem i verifikaciju na trećem ovosezonskom takmičenju koje se boduje za Otvoreni šampionat AMS Srbije SAS.

MM POWER TIM V. Pijević, B. Pijević, M. Novaković, J. Jovanović, S. Lazarac i Ž. Gajić

MM POWER TIM
V. Pijević, B. Pijević, M. Novaković, J. Jovanović, S. Lazarac i Ž. Gajić

Darko Đurović direktor turističke organizacije Zlatibor zvanično je otvorio takmičenje i poželeo svim učesnicima da brzo i bezbedno dođu do cilja.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu ispred turističkog centra Zlatibor da pozdravim takmičare i ujedno sve prisutne gledaoce. Verujem da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će iz sezone u sezone sve već boj takmičarskih posada uzimati učešće na našem takmičenju, kako bi smo u dogledno vreme konkurisali i za organizaciju od međunarodnog značaja. Ujedno ovo je samo još jedna u nizu ponuda koju Zlatibor nudi turistima ne samo iz Srbije, već iz zemalja u okruženju. Želim svim posadama da brzo, ali i pre svega da bezbedno stignu do cilja. Proglašavam prvi Zlatiborski reli otvorenim – istakao je Đurović.

Reli se vozi na tri lokacije, a prvi brzinski ispit je pod farovima na Tić polju. Drugog dana u nedelju voze se još dve lokacije po tri kruga Utrobe i Sirogojno. Utrobe važe za uzan i izuzetno zahtevan brzinski ispit, dok je Sirogojno, praktično sušta suprotnost po pitanju širine kolovozne trake, ali ništa manje zahtevan.

Uoči samog starta relija direktor je održao brifing sa takmičarskim posadama, na kojem je stavio akcenat na bezbednost svih učesnika. Pored dobrih vremena, neophodno je da se maksimalno posveti pažnja da sve protekne bezbedno po sve učesnike. Drugi detalj bila je etapna vožnja, kada sve takmičarske posade između brzinskih ispita, učestvuju u javnom saobraćaju.

Start drugog brzinskog ispita Utrobe zakazan je za 10.31 časova, za njim sledi Sirogojno i tako tri puta. Idealno vreme na ciljnoj rampi za prvu posadu je 17.01 časova, posle čega će uslediti dodela pehara.

Komentari su zatvoreni.