MENI

Uživali smo u „divljim lepotanima“ novim zvezdama Mercedesa

Gota Car dobio Evropsku nagradu za zadovoljstvo kupaca

29. 05. 2013. Comments (0) Views: 492 Industrija, Toyota

U Francuskoj počela proizvodnja Yarisa za severnoameričko tržište

Valensijen, Francuska – „Toyota Motor Manufacturing France“ (TMMF) je održala oficijelnu ceremoniju povodom početka proizvodnje svog Toyota Yaris kompaktnog automobila za izvoz u SAD, Kanadu i Portoriko. Proizvedeni model je konvencionalni benzinski Yaris, a očekuje se da će biti izvezeno oko 25.000 vozila na godišnjem nivou. TMMF je investirala dodatnih 10 miliona evra, kako bi prilagodila Yaris specifičnim zahtevima novog izvoznog tržišta.

Yaris_labellise_Origine_France_Garantie__mid

Iz malog grada Onaing na severu Francuske, blizu Valensijena, TMMF će izvoziti svoja vozila u više od 40 zemalja, uključujući destinacije kao što su Južna Afrika, Egipat, Kanada i SAD.

„Ovaj Yaris je još jedna potvrda odlične proizvodnje u fabrici TMMF, zasnovane na desetogodišnjem iskustvu u proizvodnji visokokvalitetnih automobila“, rekao je Makoto Sano, predsednik TMMF.

Dodao je: „Ponosni smo što smo prepoznati kao pravi igrači Toyota tima i sa zadovoljstvom prihvatamo ovu novu poslovnu priliku, kako bismo dodatno ojačali položaj TMMF kao važnog francuskog izvoznika.“

Didier Leroy, predsednik i generalni direktor Toyota Motor Europe, je rekao u govoru koji je održao na ceremoniji: „Dodatna izvozna tržišta su još jedan dokaz uspeha Toyotinih fabrika u Francuskoj.“

On je dodao: „Postoje brojni razlozi za očuvanje proizvodnje kompaktnih automobila u Francuskoj, ali svi partneri moraju da rade zajedničkim snagama kako bi očuvali konkurentnu prednost TMMF-a. Kvalitetni i izuzetno obučeni radnici u Valensijenu mogu da se izbore sa kompleksnim proizvodnim procesima, ali su blizina dobre logistike i mreža dobavljača takođe veoma bitan faktor uspeha“.

Seiji Ichii, predsednik i direktor „Toyota Canada Inc“, je rekao: „U Kvebeku, gde se prodaje 65% Yarisa na kanadskom tržištu, osigurana je topla dobrodošlica ovom vozilu proizvedenom u Francuskoj.“

Toyota Yaris je prvo vozilo ikada proizvedeno u Francuskoj koje je sertifikovano novom „French Origin Guaranteed“ („Origine France Garantie“) etiketom. Ovaj sertifikat je kreiran kako bi pomogao korisnicima da prepoznaju proizvode kod kojih je više od 50% njihove vrednosti proizvedeno u Francuskoj. Tokom ceremonije u TMMF, Yves Jégo, član francuskog parlamenta i predsednik neprofitne organizacije „Pro France“, zadužen za promovisanje brenda „France“ i etikete „French Origin Guaranteed”, je zvanično predao sertifikat TMMF-u.

Trenutna, treća generacija Toyote Yaris, je predstavljena u Evropi leta 2011. godine, dok je hibridni model predstavljen u junu 2012. Iako je prodaja u B segmentu opala, prodaja Yaris modela u 2012. godini je porasla za 27%, u odnosu na 2011, uglavnom zbog povećane prodaje Yaris hibrida. Sa prodajom od 182.841 vozila, Yaris čini približno 22% ukupne prodaje Toyote u Evropi u 2012. godini.

  • Planiran je godišnji izvoz od 25.000 Toyota Yaris vozila, počevši od 6. maja 2013. godine.
  • Izvozno tržište obuhvata SAD, Kanadu i Portoriko.
  • Prvi Toyota model napravljen u Evropi koji je izvezen u Severnu Ameriku.
  • Toyota Yaris francuske proizvodnje će se prodavati u više od 40 zemalja sveta.

 

Komentari su zatvoreni.