MENI
DUBL IZ SNOVA Andreas Binder i Srđan Đoković

Mercedes Benz i Novak Đoković Dubl iz snova

Borkoviću rekord Stamenkoviću šampanjac

UPARAĐENI ZA TRENING Ergela iz Štugarta

22. 05. 2012. Comments (0) Views: 644 Galerija, Industrija, Mercedes-Benz, Vozili smo

Sjaj vrhunske vožnje

Treću godinu zaredom Mercedes-Benc na NAVAK stazi u Subotištu, organizuje jedinstveni događaj pod nazivom „Sjaj vrhunske vožnje!“ Predstavnici medija i ljubitelji brenda imali su priliku da voze najbolje Mercedes-Benc automobile u okviru treninga koji drže iskusni instruktori iz Australije. Vozačima su predstavljene karakteristike vozila, sigurnosni sistemi i tehnike upravljanja vozilom u specifičnim situacijama.

 UPARAĐENI ZA TRENING  Ergela iz ŠtugartaSvi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih modela, među kojima je nova generacija M klase, B klase, kao i dinamična C klasa i E klasa kupe.

Pedesetih godina prošlog veka u Štutgartu je rođena posebna zvezda, Mercedes-Benc SL klasa. Prvi put u Srbiji, učesnici treninga imali su priliku da testiraju najnoviji roudster vrhunskih performansi SL 500, a dodatni zabavu pružio im je AMG modela CLS 63 AMG.

Oznaka „SL“ oduvek je bila sinonim za spoj sportskog duha, stila, komfora – i revolucionarnih inovacija. Po prvi put, novi SL je skoro u potpunosti proizveden od aluminijuma i do 140 kilograma je lakši od prethodnika. Njegova veoma čvrsta karoserija čini osnov okretnog, sportskog upravljanja koje je podignuto na novi nivo, u spoju sa uzornim kretanjem i komfornom vožnjom. Novi V 8 motor u SL 500 razvija 320 kW (435 ks) i ima radnu zapreminu motora od 4663 ccm, što je za 12 procenata više od prethodnika uprkos smanjenoj zapremini motora za 0.8 litara. Istovremeno obrtni moment je povećan sa 530 Nm na 700 Nm – dobitak od 32 procenta. Iste radne zapremine motora od 3499 cc, novi V6 motor u novom SL 350 razvija 225 kW (306 ks) i isporučuje obrtni moment od 370 Nm.

Trening vožnja sastojale su se iz četiri segmenta: vožnja van staze, na otvorenom putu u novom modelu B klase, vožnja na trkačkoj stazi gde su predstavljene sportske performanse novog SL 500, CLS 63 AMG, CLS 350 cdi. Pored toga, vozači su mogli da dožive vožnju u Off roud uslovima kroz vodu i blato u M i GLK llasi; za testiranje modela po klizavoj podlozi predstavljene su E i C klasa. Vozači u ovom segmentu mogli su da nauče više o Mercedes-Benc sigurnosnim sistemima poput ESP, ABS.
Ceo događaj vodili su profesionalni instruktori Mercedes-Benc vozačke akademije na čelu sa čuvenim vozačem Peter Hačetom, koji u ovoj sezoni sa Mercedes-Benc SLS AMG GT3 niže uspehe. Piter je prvi vozač koji je ikada istovremeno osvojio Šampionat Australije, Formula 4000 i Formula 3.

Komentari su zatvoreni.