MENI
AKO VOZIŠ SA STRAHOM USRAO SI MOTKU Portenjo Mariano Lorenzetti

Kamiondžija uništio motor i snove Lorenzzetiju

ŠTA JE MOGLO DA BUDE Glavni mehaničar Kajzer Torsten i pomoćnik Kornel

Dao sam sve od sebe da otklonim kvar

KROZ REKU JE FUNKCIONISAO Gabor Sagmajster na novom KTM motoru četvrtog dana

5. 01. 2012. Comments (0) Views: 646 Dakar, Motociklizam

Sagmajstera izdao novi KTM

Kako se približavao kraj peteog dana 33. Dakara relija, tako se domaća javnost koja je budno pratila najzahtevnije planetarno takmičenja na dva i četiri točka, opasno uzbunila, kako Gabor Sagmajstera nije bilo na drugoj kontrolnoj tački. Praćenje rezultata uživo posredstvom veb stranice organiaztora, uslovilo je da se telefoni, kako mobilni tako i stabilni usijaju u Srbiji, ali i šire. Šta je sa Gaborom pitali su se svi.

 KROZ REKU JE FUNKCIONISAO Gabor Sagmajster na novom KTM motoru četvrtog dana Onda se oglasio mobilni telefon i na displeju je pisalo privatni broj, znao sam da je Gabi bejbe iz daleke Fijambale, iste one gde je pre dve sezone jedva živu glavu izvukao.

– Dakar je za mene gotov, jednostavno kraj. Ja sam dobro, ali je zato moji novi KTM jednostavno prestao da funkcioniše. Imao je struju ali nije hteo da upali, probao sam na sve moguće načine da ga vratim u život, ali nije imalo šanse. U krug od jednog kilometra još šest kolega na motociklima je odustalo. Dvojici je prosto zakucao motor i to je bio kraj. Sad više nije bitno šta je otkazalo, činjenica je da motor nije izdržao, to će ustanoviti Torsten, kada ga „čistač“ došlepa do bivaka. Prvo su nas helikopterom prebacili do kraja brzinca, a sada čekam da nas prebace i do kampa. Čućemo se kasnije – poručio je Sagmajster i krenuo ka helikopteru.

Trebalo je čuti kako zvuči gorostas iz Subotice, koji je tek ušao u ritam i krenuo da „pravi“ vremena i grabi ka cilju, kada ga je KTM(Kratkotrajni turistički motor) kako ga u šali zove, prosto ostavio na cedilu. Kada je počeo da osvaja svoj četvrti Dakar u Južnoj Americi, odnosno peti ako se računa i onaj iz 2008. godine, kada je bukvalno dan uoči starta otkazan, a Gabor je uredno bio u Lisabonu, sve je stalo u Fijambali u pustinji belog peska, koja nema milosti, kako za živa bića, tako i za predmete, odnosno takmičarske sprave.

Ako se kojim slučajem što je teško za verovati, organizator reši da malo kroz prste pogleda svima, zbog neverovatnih vremenskih uslova, možda usledi i nastavak, čemu se mnogi nadaju, a možete misliti šta se sve mota po glavi našem kandidatu na putu do La Riohe gde je kamp, grada letača kako ga popularno zovu u Argentini.

Komentari su zatvoreni.