MENI

Kostić zadovoljan posle testa u Mizanu

Andrija_Kostic_VAR_Test_Imola_Staza

Andrija Kostić više od očekivanog u Imoli

Andrej Petrović F4 u PHMAIX timu

19. 03. 2024. Comments (0) Views: 340 Autosport

Andrej Petrović nastavlja F4 karijeru u Evropi

Potpisivanjem ugovora u Imoli sa Nemačkim PHM rejsing timom Andrej Petrović dva vikenda pre kraja F4 šampionata u Saudijskoj Arabiji započeće sa nadmetanjima i u italijanskom i evropskom šampionatu takođe u kokpitu bolida F4.

Osvajanjem interancionalnog rotaks maks čelendža u Bahreinu 2023. godine Petrović je obezbedio mestu u kokpitu F4 bolida na azijskom kontinentu. Dve vikenda pre kraja Petrović zauzima drugo mesto „zahvaljujući“ problemima tokom prošlog vikenda u Kataru.

– Problemi sa menjačem uslovili su da od četiri trke dva puta završim na podijimu. Tokom kvalifikacija blokirao je već pomenuti, a imao sam pete vreme i tokom treninga sam bio brži sekundu u odnosu na konkurenciju. U trećoj trci sam sa 13. mesta završio na 3. Još jednom sam se domogao podijuma, ukupno dva. Jednu nisam završio, a četvrtu sam završio na 8. mestu. U zbiru sam drugi, a do kraja šampionata u Aziji ostala su još dva vikenda. Uveliko razmišljam o sutrašnjem potpisivanju ugovora u Imoli. Voziću za tim iz Nemačke u italijanskom i evropskom šampionatu F4. Fokus je na rodnom kontinetu, a Azija je poslužila kao dobra uvertira – rekao je Andrej Petrović.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *