MENI

Borković u novoj sezoni sa novim timom i automobilom

U BARSELONI ODRŽAN PRVI TEST PRED POČETAK NOVE WTCC...

12. 02. 2015. Comments (0) Views: 1391 Autosport

Proglašeni najbolji takmičari auto sporta u Srbiji za 2014

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije i grada Beograda, danas su u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda proglašeni najbolji takmičari u auto sportu u zemlji za 2014. godinu. Pored medalja za šampione, uručene su i nagrade za izuzetan doprinos razvoju auto sporta u Srbiji ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Sefanoviću u čije ime je nagradu primio državni sekretar MUP Milosav Miličković, kao i predsedniku AMSS Mirku Butuliji.

IMG_3933 copy-1

Pred više od 200 zvanica, ministar Vanja Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi. “Velika mi je čast da Ministarstvo omladine i sporta učestvuje u razvoju domaćeg auto sporta”. Uspeh ovih automobilista pokazatelj je da postižemo rezultate na svetskom nivou, zbog čega je popularnost auto sporta u Srbiji u porastu. Ministarstvo omladine i sporta nastojaće da se srpski automobilizam dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih, izjavio je ministar, poželevši takmičarima još bolji plasman u narednoj sezoni.

Primivši nagradu, predsednik AMSS Mirko Butulija izjavio je kako je Auto moto savez Srbije u protekloj godini pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, ali da je ipak posebno ponosan što se posle dugog niza godina ovaj sport vraća pod okrilje AMSS, koji je nosilac celokupnog auto i moto sporta u Srbiji. Butulija je najavio kako će Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS), vraćajući se korenima, u narednom periodu postati deo sportskog komiteta AMSS. On je u ime AMSS obećao da će nastaviti da pomaže automobilizam u Srbiji, kako bi u novoj takmičarksoj sezoni bili ostvareni još bolji rezultati, I istakao da će učiniti sve da auto sport bude promovisan na pravi način, kako zaslužuje. Potom je uručio zlatne kacige najboljim takmičarima.

Šampionat Srbije 2014 obeležili su Aleksandar Ristić (karting), Branko Ćopić (kružne trke), Goran Čulić i Miodrag Stojanac (reli nacionalni šampionat), Vukašin Tomić (reli nacionalni šampionat) i Predrag Lamaša (brdske trke) koji su danas sa ponosom kući poneli osvojene zlatne kacige. Pored njih nagrađeni su najbrži takmičari iz svih šest disciplina, a Ristić Aleksandar dobio je najprestižniju nagradu ovog šamionata, dijamantsku kacigu.

Komentari su zatvoreni.