MENI

Tržište u porastu: mobilnost kao usluga

Širenje na tržište deljenja prevoza

22. 02. 2018. Comments (0) Views: 760 Industrija

Cullinan za kuliranje na „visokoj“ nozi

Pre tri godine Rolls-Roice je najavio svetu da će stvoriti potpuno nov automobil koji bi redefinisao luksuzno putovanje tako što će ga učiniti jednostavnim, svuda. Od tog dana svet je čekao, predviđajući dolazak ovog novog modela Rolls-Roice-a.Danas je čekanje skoro gotovo jer Rolls-Roice potvrđuje da će njegov novi automobil biti nazvan Cullinan.

„Ime Cullinan se skrivalo očiglednim pogledom, otkad smo to otkrili kao ime projekta pre nekoliko godina“, kaže Torsten Muller-Otvos, izvršni direktor kompanije Rolls-Roice. „To je najpogodnije ime našeg izvanrednog novog proizvoda. Cullinan je automobil sa takvom jasnoćom svrhe, tako besprekornim kvalitetom i dragocenošću, i takvom prisutnošcću da ponovo kalibrira skalu i mogucćnost stvarnog luksuza. Kao i Cullinan Dijamant, najveći beskrajni dijamant ikada pronađen, on se pojavljuje kada je savršen i postoji iznad svih drugih. “

Priča o tome kako je ovaj novi Rolls-Roice postao imenovan Cullinan je sama po sebi u potrazi za savršenošću. Kao i dijamant, Rolls-Roice Cullinan je napravio fascinantno putovanje. Od sjajnih pustinja Afrike i Bliskog istoka do snega Arktičkog kruga; od travnatih tragova škotskog visokog polja do visokih kanjona Severne Amerike, dizajneri, inžinjeri, zanatlije i zanatlije iz kuće Rolls-Roice su oblikovali, testirali i polirani ovaj jedinstveni automobil da bi eliminisali bilo kakvu grešku i učinili da bez napora, svuda „hodi“.

„Bili smo inspirisani epskim procesima, tokom nekoliko hiljada godina, koji su ušli u stvaranje Dijamanta Cullinan. Ime oličava mnoge aspekte našeg novog automobila. Govori o izdržljivosti i apsolutnoj čvrstoći s obzirom na najveće pritiske; to govori o retkosti i dragocenosti i upućuje na pionirski, avanturistički duh The Hon. Charles Rolls i inženjerska inovacija ser Henri Roice; i, naravno, govori o apsolutnom luksuzu, bez obzira gde god se potrudio na svetu „nastavio je Muller-Otvos.

Cullinan je drugi Rolls-Roice koji sedi na vrhu nedavno najavljenog potpuno novog aluminijskog spaceframea „Arhitektura luksuza“. Jedinstven i neponovljiv u svojoj sjajnosti, svaki aspekt Rolins-Roice Cullinan scintillates.

Muller-Otvos zaključuje: „Sasvim jednostavno, ime Cullinan je savršeno i sjajno.“

Istorijat Cullinana

Cullinan dijamant je bio izvađen iz rudnika duboko u planinama Magaliesberg u Južnoj Africi 1905. godine, a kod 3.106 karata svrstava ga u najveći dijamant ikada otkriven. Podeljen u devet kamena, odsečeni i polirani, dva najveća dela Cullinana žive u britanskoj imperijalnoj krunoj i vladavini Šepeter sa krstom.

Navodna priča o tome kako je Cullinan dijamant putovao da bi preuzeo svoje mjesto u Britanskim krunama je zanimljiv kao sam dijamant. Transvaalova vlada tog dana ga je kupila za 150.000 funti.Njihov plan je bio da ga predstave kralju Edvardu VII za 66. rođendan, u nadi da će takav poklon pomoći lečenju rana nedavno završenog Boer rata.

Putovanje u Englesku bi se pokazalo kao sledeća velika dijamantska avantura. S obzirom na njegovu veličinu i vrednost, ona je bila obavezna da privuče neželjenu pažnju. Tako su detektivi poslati iz Londona da obezbede vidljivu i sigurnu pratnju za dijamant na brodu putnika parnog broda koji je vezan za Britaniju. Blago je svečano postavljeno u kapetanski brod i čuvano tokom čitavog puta.

Ili se pojavilo… Legenda govori da je to sve u rukama. Da su policija i sef bili samo složena ruža. Dijamant u sefu tog broda, zaštićen od tih policajaca, smatralo se da je replika smole, dok je pravi Cullinan jednostavno upućen u London putem preporučene pošte u Ministarstvo spoljnih poslova koji će biti predstavljen kralju.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *