MENI
Dusan Borkovic karting 6

Dušan Borković oduševio mališane iz Prihvatilišta za decu Beograda

Zlatne kacige SAKSS za 2023 Petar Matović, Zlatko Dobrota, Momir Subotić,Života Milić, Miloš Mirković, Andrej Dobrota i Dejan Čolović

Zlatne kacige: Dobroti, Subotiću, Mirkoviću i Miliću

Andrej Petrović RMC Bahrein 2023

10. 12. 2023. Comments (0) Views: 766 Karting

Andrej Petrović najbrži senior

Veliko finale svetskog rotaks maks čelendža koje je održano u Bahreinu u konkurencoji seniora obležeio je naš Andrej Petrović osvajenjem prvog mesta u žestokoj završnici. Pored Petrovića boje Srbije branili su još David Matlak u mini, Uroš Bogdanić u junior i Nikola Tošić u DD2 kategoriji.

– Najzada su se sklopile kockice i domogli smo se prvog mesta na Velikom rotaks finalu u konkurenciji seniora. Kada kažem domogli se mislim na čitav svoj tim, bez kojeg ne bih stigao do prvog mesta na pobedničkog podijuma. Izabrali smo taktiku da se u hitovim vozim oko 10 mesta, da bih na finalnoj trci startovao kao 23. Iz kruga u krug preticao sam konkurenciju i gradio sebi poziciju. U finalnom krugu bio sam sedmi, do poslednje krivine kada sam izbio na peto mesto, ali da nisu četiri konkurenta iz Britanije ispravili krivinu, da se žargonski izrazim, ne bi zaradili kaznu i ja ne bih pobedio. Ovako, kao što sma na početku rekao došao je i taj dan – reći su mlađanog Petrović, sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

David Matlak je kvalifikacije završio na 37. mestu, tako da nije imao prolaz u finale, ali je brljirao u električnom kartingu, gde se do poslednjeg metra borio za prvo mesto, ali je ipak završio kao drugi. Uroš Bogdanić je kod juniora u finalu stratovao sa 36. pozicije i završio na 16. mestu, „preskočivši“ 20 kolega, usledile su kazne zbog bampera, ali uspeh je neminovan. Nikola Tošić u DD2 konkurenciji završio je kao 39.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *