MENI
Nemanja Jovanović Kula SAKSS jun 2021

Jovanović rutinski u Kuli

KartLend Ada Huja liga amatera

Foto finiš u finalu treće trke KartLend lige amatera

30. 06. 2021. Comments (0) Views: 121 Karting

Petrović najbrži senior u Mađarskoj

Poslednjeg vikenda juna Mađarska je bila domaćin takmičenja za Centralnoistočnu Evropu (CEE), na kojem su Srbiju predstavljala četiri takmičara AKSK Crvena Zvezda rejsing tima: Uroš Bogdanić i David Matlak u mikro rotaks klasi, Andrej Petrović u seniorima i Nikola Tošić u DD 2 kategoriji. Posle svih okršaja najbrži senior u Kečekemetu bio je Andrej Petrović.

David Matlak 16 CEE Kečkemet jun 2021 c

David Matlak 16 CEE Kečkemet jun 2021 c

David Matlak i Uroš Bogdanić u klasi mikro rotaks su se svojski trudili da u susednoj Mađarskoj osvoje što više bodova u okviru CEE prevenstva i ujedno se što bolje pripreme za nastupajući vikend u Srbiji kada će na kartodromu Ada Huja biti održan dupli takmičarski vikend za Centralnevropsku zonu (CEZ). I pored svih napora, pomenutog vikenda dvojac iz mikro klase nije mogao do podijuma, ali su svakako izvukli pouke i stekli nova bitna iskustva. Na kraju nedeljnog takmičarskog dana David Matlak je završio na šestom, odnosno Uroš Bogdanić na sedmom mestu.

Uroš Bogdanić 81 CEE Kečkemet jun 2021 c

Uroš Bogdanić 81 CEE Kečkemet jun 2021 c

Najstariji „Zvezdaš“ Nikola Tošić u Mađarsku je otputovao pre svega kako bi odradio kvalitetan trening u čemu je u potpunosti uspeo. Tokom petka i subote Nikola se vozio u prvih pet sa takmacima koji slove za svetsku i evropsku klasu. U jednom trenutku čulo se da je šteta što se nije prijavio za takmičarski deo, ali je svako važno da se vratio u Beograd pun samopouzdanja uoči trke na kojoj će praktično biti domaćin.

Nikola Tošić CEE Kečkemet jun 2021 a

Nikola Tošić CEE Kečkemet jun 2021 a

Da sreća prati hrabre potvrdio je Andrej Petrović koji je počev od kvalifikacija preko tri trke bio miljenik Fortune, kada nije bio ubedljiv na stazi. Svaku penalizaciju konkurenta umeo je da pretvori u što bolju poziciju u plasmanu, da bi na kraju svega osvojio pehar za prvo mesto. Ove sezone Andrej vozi na nivou zrelog kartingaša, čemu u prilog govore i rezultati, a koliko je dominantan moći će da potvrdi prvog vikenda jula na Ada Huji gde je pre par sezona i započeo sa kartingom…

Foto: Jakub Rovny

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *