MENI

Lazar Jocović potvrdio primat u Kuli

Andrej Petrović (361) detalj sa prve trke klase senior Kula maj 2023

Petrović i Kostić briljirali u Kuli

22. 05. 2023. Comments (0) Views: 803 Karting

Petrović treći u Novom Marofu

Trećeg vikenda maja Novi Marof u Hrvatskoj bio je domaćin četvrte trke koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC). Andrej Petrović član Serbian rejisng tima (SRT) u konkurenciji seniora osvojio je treće mesto dok je njegov klupski kolega Andrija Kostić zbog pehova morao da završi nadmetanje pre vremena.

– Kvalifikacije sam odradio kvalitetno, drugim rečima imao sam najbolje vreme. Na prvoj trci se nisam dao iznenaditi tako da sam kroz cilj prošao kao prvi. Na drugoj trci sam startovao iz prvog reda sa druge pozicije, ali nisam uspeo da se probijem i posle par kontakata završio sam šesti. U finalu 1 sam krenuo sa šestog mesta, ali je moja kolona loše starovala i završio sam na sedmom. U finalnoj trci sam startovao sa šestog i završio na trećem mestu. Jednostavno nisam imao brzinu da se borim za prvo mesto – jasan je bio Andrej Petrović.

Andrija Kostić je kvalifikacije odradio vrlo korektno, jer je imao treće vreme u konkurenciji 38 vozača. Međutim, zbog „gaženja“ bele linije na izlasku na pravac sudije su donele odluku da mu se briše vreme, odnosno morao je da startuje sa začelja. U prvoj trci napravio je skok za 13 pozicija, što je ponovio i u drugoj trci. U finalu 1 uspeo je da se probije do šestog mesta, ali je prilkom kontakta ostao bez auspuha, pa je morao u boks, da bi ga u finalnom okršaju „izdala“ svećica, što je takođe uslovilo prevremeni kraj.

Branislav Jovanović, Andrej Petrović, Andrija i Miloš Kostić Novi Marof CEZ i SSC maj 2023. (sleva)

Branislav Jovanović, Andrej Petrović, Andrija i Miloš Kostić Novi Marof CEZ i SSC maj 2023. (sleva)

Po rečima posmatrača, potrebno je naglasiti da delioci pravde nisu imali iste aršine tokom subote i nedelje. Konkretno, „prekršaj“ zbog kojeg su Kostiću u subotu poništili vreme sa kvalifikacija, tokom nedelje nije bio u fokusu sudija, konkretno direktora trke. Podsećanja radi, pre nekoliko nedelja predstavnici SRT-a su briljirali na Ada Huji u Beogradu, što svakako nije bilo po volji velikom broju takmičara iz komšiluka. A, pride je bitno istaći da takmičari sa licencama SAKSS čine manji, ali ozbiljno dobar deo „družine“ koja se bori za laskave titule kako u CEZ tako i i SSC konkurenciji.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *