MENI

Zimski kup uvertira sezone za Serbian rejisng tim

Andrej Petrović Jesolo CEZ i SSC mart 2023

Deset kartingaša iz Srbije u Italiji

Andrija Kostić Jeselo mart 2023

7. 03. 2023. Comments (0) Views: 457 Karting

CEE u Italiji uvertira za CEZ i SSC

Prvog vikenda marta na stazi Jesolo u Italiji održano je takmičenja za Centralnoistočnu Evropu (CEE) koje je predstavnicima Serbian rejsing tima (SRT) poslužilo kao dobra priprema i treninga za naredni vikenda kada će na istoj stazi biti održano prvo takmičenje sezone za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC).

Usled velikog interesovanja i pored ogromnih napora nije bilo izvodljivo da svi predstavnici SRT-a voze u takmičarskoj kategoriji, već je samo Andrija Kostić ostvario pravo da nastupa u konkurenciji seniora, dok su Andrej Petrović (senior) i Nemanja Jovanović (junior) slobodne treninge iskoristili da se što bolje pripreme za naredni vikend.

Andrija Kostić Jesolo mart 2023 a

Andrija Kostić Jeselo mart 2023 a

– Zbog popunjenih kapaciteta jednostavno nije bilo načina da svi dobijemo pravo nastupa na CEE takmičenju, već je odlučeno da jedino slobodno mesto popuni moja malenkost. U konkurenciji 36 vozača kvalifikacije sam završio na 29. mestu. Prvu od tri trke sam dobro startovao i zaradio više od 10 pozicija, da bi u šestom krug prilikom obilaženja došlo do kontakta, posle kojeg nisam mogao da nastavim jer sam povredio ruku. Ako mi splasne otok do narednog vikenda sigurno ću voziti CEZ i SSC, šanse su pola pola, ali ću svakako ići, ako ništa drugo pružaću podršku klupskim kolegama Petroviću i Jovanoviću – rekao je Andrija Kostić.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *