MENI
POBEDNIK U 4WD Rajan Rajčić sa Golfom R32

Mandić i Rajičić najbrži po snegu

UPRAVNI ODBOR SAKSS U STALNOM ZASEDANJU Dragoljub Lekić i Nebojša Atanacković

Operativno telo za unapređenje auto sporta

LEGENDARNI FIKUS RAM UZ RAME SA NOVAJLIJAMA Miroslav Stvenaović

13. 02. 2012. Comments (0) Views: 1092 Autosport, Ostalo

Protiv vejavice i štoperice na Adi Huji

Malo dobre volje i pregršt upornosti, bili su dovoljni da u potpunosti uspe manifestacija trke po snegu na kartodromu Ada Huja u organizaciji dva čoveka, koji su animirali više od 60 takmičara, a sve je posmatralo par stotina zaljubljenika. Protiv vejavice i štoperice u civilnim automobilima razvrstani u dve kategorije, na osnovu broja pogonskih osovina, vesela družina, razdragano je jurcala po snegu i ledu na kartodromu Ada Huja, u nameri da se što bolje zabavi, ali i da pehar osvoji.

LEGENDARNI FIKUS RAM UZ RAME SA NOVAJLIJAMA Miroslav Stvenaović

LEGENDARNI FIKUS RAM UZ RAME SA NOVAJLIJAMA
Miroslav Stvenaović (Foto: G. Paucanović)

Zbog izuzetno teških uslova na stazi, mnogim posmatračima je delovalo da se automobili sporo kreću, ali su samo takmičari za volanom znali koliko je veštine bilo potrebno da se uskladi snaga mašine sa upravljačkim mehanizmom, kako ne bi došlo do izletanja i nepotrebnog gubljenja dragocenih sekundi. Na kraju se ispostavilo da ni je pobedio najbrži i najatraktivniji, već onaj učesnik čiji je stil vožnje bio najadekvatniji zadatim uslovima. Najmlađi učesnik je 13 godina star Aleksa Radojković, koji je vozio fiat pandu i ostvarenim vremenom oduševio sve prisutne.

U klasi sa pogonom na dva točka u finalu pobedu je odneo Ivan Mandić Ćima sa postignutim vremenom 1:44,19 fiat punto 1.9 jtd, zatim takmičar koji je vodio u kvalifikacijama Slobodan Jovanovic Kurča 1:45,43 pežo partner i trećeplasirani Todor Stamenković Razredni 1:48,81 Pežo 106.

U klasi sa pogonom na sva četiri točka, posle velike neizvesnosti i dosta preokreta na jako klizavoj podlozi, najviše strpljenja i preciznosti pokazao je Rajan Rajičić u golfu r 32 vremenom od 1:39,43 za njim je opet drugoplasirani Veljko Đorić Lemi – BMW 325 ix : 1:41,00, i kao treći Dušan Borković subaru impreza : 1:57,85 koji se u finalnom krugu okrenuo. Inače Duca je u kvalifikacionom krugu postigao i najbolje izmereno vreme 1:37,9.

IZLAZ SA LEDENO SNEŽNOG KRUGA C3 i Jugo

IZLAZ SA LEDENO SNEŽNOG KRUGA
C 3 i Jugo (Foto: G. Paucanović)

Komentari su zatvoreni.