MENI

Petrović najbrži senior u Mađarskoj

Matlak i Petrović domaćinski na Ada Huji za CEZ...

KartLend Ada Huja liga amatera

1. 07. 2021. Comments (0) Views: 106 Karting

Foto finiš u finalu treće trke KartLend lige amatera

Treće izdanje KartLend lige amatera koje se održava na Ada Huji u Beogradu obeležili se žestoko dueli, neizvesnost do poslednjeg metra, a na delu je bio i foto finiš. A finale je obeležila borba za drugo mesto između Kovanovića, Ignjatovića i Vulete. Pobednik trke je bio Srđan Protić koji je iskoristio priliku da umakne ostalim vozačima koji su se borili za poziciju dva. Drugo mesto na kraju trke zauzima Ivan Kovanović kome je ovo prvi podijum ove godine, dok je treće mesto zauzeo Stefan Ignjatović u foto finišu sa samo 0.179 sekundi prednosti u odnosu na Petra Vuletu.

Pored već desetak iskusnih takmičara kojima je ovo druga sezona takmičenja, na svakoj trci može se videti i sve veći broj novih učesnika, što govori u prilog činjenici da su amateri željni nadmetanja u slobono možemo reći idealnim uslovima, kakve im pruža KartLend Ada Huja.

Hronološki gledano treći okršaj je počeo sa kvalifikacijama gde je pol poziciju zauzeo Vuk Arsenijević sa vremenom 48.725s. Prvu grupu polufinalne trke su obeležili brojni incidenti, kazne i velika borba za pozicije. Od 11 takmičara, čak 6 je dobilo kaznu. U druge dve grupe nije bilo nikakvih kazni. Prva mesta po grupama u polufinalnim trkama: Srđan Protić, Vukašin Zarić, Ivan Kovanović.

O velikoj konkurenciji i izjednačenosti među takmičarima govori i podatak da je 5 već iskusnih takmičara koji su vozili ranije i neke druge šampionate bili u B finalu. Velika borba viđena je u sve tri finalne trke, u C finalu su zablistali Marko Lepir i Nemanja Živković koji su napredovali po 5 pozicija i zauzeli prva 2 mesta. U B finalu je iskusni Nikola Krstić rutinski ostvario pobedu sa prednošću od 9 sekundi. Velika borba se vodila od 2. do 7. pozicije. Na kraju, Vojin Stojković pokazuje svoje iskustvo i zauzima poziciju 2.

Generalni plasman vozača: 1. Stefan Ignjatović 142 boda, Saša Matić 139 bodova, Pavle Smiljanić 132 boda.

Naredna trka je na programu 28.07. 2021. godine na KartLand Ada Huja Karting stazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *