MENI

Klizavo sa izletanjem u Lukovskoj banji

Pehar u rukama Dušana Borkovića

4. 11. 2012. Comments (0) Views: 898 Autosport, Brdske trke

Vreme je za slavlje i planove

Danas se poslednji put u sezoni zavijorila karirana zastava kojom se označava cilj na auto trkama. Lukovska banja iznedrila je šampione Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS) na brdskim stazama i ovo priznanje od danas „nose“ Saša Janković, Predrag Lambaša, Nenad Savić, Vitomir Susi Cvetić, Željko Đunisijević, Miloš Brkić, Života Milić i Aleksandar Vidosavljević.

Nedeljnu trku vozilo je 19 takmičara, odnosno od subotnje postave falili su Vitomir Cvetić i Dejan Čolović.Darko Veljković iskoristio je izletanje jučerašnjeg pobednika Saše Jankovića i nakon godinu dana pauze sa peharom nastavlja pripreme sa Bojanom Milanovićem za nastup na Dakar reliju. U malom N u viđena je i lepa borba Đurovića i Ilića iz koje je prvi izašao kao pobednik.

Slavodobitnici u generalnom plasamnu

Slavodobitnici u generalnom plasamanu

U klasi 2 odlična vožnja Predraga Lambaše koji je pored titule šampiona uzeo i pehar za treće mesto u generalnom plasmanu, jer su od njega danas bili brži samo Aleksandar Vidosavljević i Željko Đunisijević.
Nenad Savić , Uroš Brkić i Života Milić vozili su usamljeni u klasama, ali su dali sve od sebe da se pokažu u najboljem svetlu. U klasi super production Željko Đunisijević pobedom je overio titulu prvaka i samim tim postao apsolutni šampion Srbije jer je u svojoj klasi pobednik i u šampionatu SAKS i SAS.

Mladi Danijel Panić iskoristio je manjak motiva Miloša Brkića koji je obezbedio titulu prvaka u subotu i došao do svoje prve pobede u karijeri. Kada se podvuče crta sezona je završena, uloženo je puno truda koji treba pohvaliti jer su čelnici Saveza zasukali rukave i direktno uzeli učešća u organizaciji i pronašli lokalne samouprave koje žele da pomognu auto sport.

Tema za zimu je, da li „praviti“ trke tamo gde su trkači dobro došli ili na silu u mestima gde lokalna samouprava nema osećaja da pomogne auto sport.

Đ. D.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,

Komentari su zatvoreni.