MENI
Uroš Bogdanić Ada Huja april 2022 a

Favoriti opravdali očekivanja

Rotaks mini Le Man Uroš Bogdanić jul 2022

Bogdanić sa osmog mesta u polufinalu na Le Manu

Uroš Bogdanić i Matijaš Jurković Le Man kvalifikacije jul 2022

28. 07. 2022. Comments (0) Views: 1147 Karting

Bogdanić jedini predstavnik Srbije

Na ovogodišnjem internacionalnom Rotaks Maks čelendžu koji se tradicionalno održava krajem jula u Le Manu na stazi „Alan Prost” u Francuskoj, boje Srbije u mini kategoriji braniće Uroš Bogdanić.

Jedan, ali i te kako vredan takmičar sa licencom Sportskog auto karting saveza Srbije, još od ponedeljka vredno je trenirao i podešavao karting sa Matijašom Jurkovićem, mehaničarom iz Slovenije, kako bi odradio kvalifikacije i prvu eliminacionu trku.

U konkurenciji 30 vozača sa svih meridijana Bogdanić je kvalifikacije završio na 22. mestu. Za vodećim je „kasnio“ 86 stotih delova sekunde, a pride se čak 26 takmičara „spakovalo“ u jednoj sekundi, kada je u pitanju borba za startnu poziciju.

Startovati iz 11. reda pravi je podvig, jer vlada neopisiva gužva i potencijalni kontakt vlada sa svih strana. Posle devet krugova koliko je trajala prva eliminaciona trka, Uroš Bogdanić se domogao 12. mesta sa nešto više od 7 sekundi kašnjenja za vodećim. U petak su na programu dve eliminacione trke, a subota je rezervisana za polufinalnu i finalnu trku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *