MENI

Dupli program obeležeili dupli trijumfi po klasama

Petra Milosavljević SSKS maj 2022 Kula

Sestre Milosavljević nastavile pobednički niz i u Kuli

9. 05. 2022. Comments (0) Views: 234 Karting

Jocović u Kuli slavio na „domaćem“ terenu

Lazar Jocović član SAMNKU Floyd iz Novog Sada posle „uvodnih“ sedam godina osvojio je Zlatnu kacigu, tri šampionske i isto toliko titula vice šampiona u klasama Bambini i Mini, u aktuelnoj sezoni prvenstva Srpskog sportskog karting saveza (SSKS) vozi u klasi 3 junior 125 i to vrlo uspešno. Minulog vikenda na stazi u Kuli nadomak Vrbasa održane su treća i četvrta trka SSKS, gde je Jocović zabeležio dve pobede i to vrlo ubedljivo.

– U nedostatku karting staze u rodnom Novom Sadu, kartodrom u Kuli zbog blizine najčešće koristmo za treninge, tako da je negde smatram kao domaći teren. Trudio sam se da budem dobar „domaćin“, ali sam ipak i pre svega želeo da dvostrukim trijumfom obeležim drugi takmičarski vikend. Konkurencija je bila dobra, što me je i te kako stimulisalo da u oba izdanja pružim maksimum, ne želeći ni jednog trenutka da im dozvolim da mi se približe, a ne da probaju da mi ugroze vodeću poziciju. Staza u Kuli svima je dobro poznata i važi za zahtevnu. Mnogo zavisi od kvalifikacija, jer tokom trke nema previše mesta za preticanje, ali to je dodatan razlog za maksimalno uživanje. Uspešan vikend je za nama, ali smo već uveliko fokusirani na naredno takmičenje koje je na programu krajem maja na Autokomerc karting centru u Beogradu – rekao je Lazar Jocović.

Laza Jocović SSKS Kula maj 2022

Laza Jocović SSKS Kula maj 2022

U konkurenciji klubova SAMNKU Floyd osvojio je dva druga mesta, dobrim delom zahvaljujući mlađanom Jocoviću, ali i ostalim članovima koji su se svojski borili za svaki plasman, koji donosi dragocene bodove.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *