MENI

VESNIĆ DEVETI NA KVALIFIKACIJAMA U SLOVAČKOJ

AUTOMOBIL IZDAO VESNIĆA U SLOVAČKOJ

11. 05. 2014. Comments (0) Views: 2027 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Borković 12. po potopu u Slovačkoj

Srpski automobilista u Chevrolet Cruze #98 bez bodova na prvoj WTCC trke na Slovakiaringu

ROBY3200

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković prvu od dve WTCC trke u Slovačkoj završio je na 12. mestu, što mu nije bilo dovoljno da se domogne novih bodova u Svetskom šampionatu turing automobila.

Za razliku od prethodna dva dana kad su voženi treninzi i kvalifikacije, trkački dan na stazi Slovakiaring obeležila je kiša, koja je od starta trke prerasla u pravi potop. Upravo iz tog razloga, nije bila ni izvezena do kraja, s obzirom na to da su vozači bili na stazi puna tri kruga iza sigurnosnog vozila, da bi nakon 11. kruga, trka i definitivno bila prekinuta.

Borković je poput ostalih vozača imao ogromnih problema da se izbori s vremenskim neprilikama i održi automobil na stazi, a kao posledica prevelikog zanošenje zadnjeg dela, Srbin je i izletao sa staze u trećem i četvrtom kruguna krivini 6, oštetivši svoj Chevrolet Cruze #98 automobil.

Mehaničari veruju da će biti u stanju da otklone probleme, ali će za to imati svega 15 minuta pre starta druge trke.

– Uslovi su bili neverovatno teški, kiša je padala od početka trke. Znao sam još posle trke u Francuskoj, kad su bili slični uslovi, da će mi biti teško da budem konkurentan i postižem željene rezultate – opisao je Borković stanje na stazi Slovakiaring.

Pančevački as kaže da mu je bilo podjednako teško da se bori s pripremom automobila i svojim stilom vožnje.

– Dobro sam krenuo, napredovao za nekih par mesta, ali imao sam dosta zanošenja zadnjeg dela automobila. Par puta sam izletao sa staze, ali sam se jako dobro vraćao. Na kraju sam završio 12. prvu trku – dodaje Borković.

Plasman mu nije doneo pomak u bodovnom saldu, ali Borković sagledava trku i s drugih aspekata.

– Nisam oduševljen rezultatom jer nisam uzeo bodove, ali auto je u jednom komadu, a vrlo lako je moglo da bude suprotno. Dosta je oštećen već od prvog kruga kad sam se sudario s Tijagom Monteirom gde sam iskrivio trap, prednji levi točak i donji spliter, pa mi ni aerodinamika nije bila najbolja. To su trke, nadam se da ću što pre zaboraviti nastupe u Mađarskoj i Slovačkoj, gde imam problem sa snalaženjem i idealnim setup-om automobila. Nadam se da ću posle ove trke imati test kako bih unapredio automobil, preko mi je potreban – ističe Borković.

Prvi Srbin koji nastupa u WTCC za kraj poručuje da se neće predavati uoči druge trke u Slovačkoj.

– Nadam se da će druga trka proći bolje, svi znaju da ću se boriti najbolje što umem, do poslednjeg kruga, pa šta bude. Veliki pozdrav za moje verne navijače – optimista je Borković.
Vozač NIS Petrol by Campos Racing tima posle sedam trka u WTCC zauzima 12. mesto u generalnom plasmanu sa 15 osvojenih bodova.

Druga WTCC trka u Slovačkoj biće vožena od 17.45 uz direktan prenos na Eurosport-u i RTS 2.

Komentari su zatvoreni.