MENI

Zalužani za nastavak šampionata

Nissan će se u petoj sezoni Formule E takmičiti...

17. 06. 2018. Comments (0) Views: 1866 Autosport, Kružne trke

Milovanović u tazbini bez milosti

Pet trka u jednom danu za pet šampionata viđeno je na Zalužanima kraj Banjaluke. U diviziji četiri koja imalo tu čast da zatvori trkački dan bez premca u klasi VII bio je Nemanja Milovanović banjalučki zet. U istoj diviziji, ali u klasi VIII najbrži je bio njegov stariji brat Mirko Milovanović, koji je takođe ubedljivo slavio.

Mali N Zalužani

Promenljiv vremenski uslovi obeležili su takmičenja auto sporta na kružnim stazam koja je bodvano za šampionate: Otvoreni Srbije, Srbije, BiH, Hrvatske i Republike Srpske. Prvi na startu bili su takmičari divizije tri koji su startovali po kiši, a od polovine trke nastavili po suvom. Od domaćih aktera najbrži u klasi 3 bio je Dragan Filipović, u klasi IV Nenad Savić, a u „petici“ Mario Zahirović.

Hibrid ukosnica


Druga trka dana pripala je klasi mali N, koja je startovala po suvom, a od polovine po provali oblaka, Vredno je naglasiti da su najmlađi učesnici pokazali visok nivo svesti i pored ozbiljno teških uslovi priveli trku kraju bez nezgoda, ali i sa vremenim kao na kvalifikacijama. Najbrži je bio Nikola Lazarević.

Hibrid je kao i uvek bio prepun uzbuđenja, da bi posle 16 krugova prvi kroz cilj prošao Jovan Lazarević. Divizija pet startovala kao četvrta trka dana i bila više nego zanimljiva za gledanje. Slavio je Zoran Kotromanović, koji je praktično menjao sina.

REZULTATI

Plasman klasa I Junior Nacionalni sampionat SRB

Plasman klasa I Nacionalni sampionat SRB

Plasman klasa II Nacionalni sampionat SRB

Plasman klasa III Nacionalni šampionat SRB

Plasman klasa IV Nacionalni šampionat SRB
Plasman klasa V Nacionalni šampionat SRB NE BODUJE SE

Plasman klasa VII Nacionalni sampionat SRB

Plasman klasa VIII Nacionalni sampionat SRB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *