MENI

Miliću rekord Krčmarica

Avala za prestiž i uživanje

22. 05. 2012. Comments (0) Views: 922 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Tošić se ne predaje ide do kraja

Posle trće trke ETCC na Salcburgringu, Tošić ne krije nezadovoljstvo, ali u isto vreme poručuje, da se neće predati do samog kraja, odnosno do trke u Imoli, koja je na programu 20. juna.

IDEMO U IMOLU DA REŠIMO STVAR Aleksandar Tošić

IDEMO U IMOLU DA REŠIMO STVAR
Aleksandar Tošić

– Šta da vam kažem, sem da sam razočaran što se sve ovako izdešavalo, i što nisam uspeo da ponovim uspeh od prošle godine. Na startu prve trke, moj konkurent Karamišev me je obišao, i primetio sam da ne mogu da ga pratim po brzini nikako, što je svakako u prvi tren unelo sumnju da li je sve u redu sa mojim automobilom. Ipak vrlo brzo sam shvatio da je rus promenio prenos pred nedeljnu trku i da mi na dva dugačka pravca odlazi. Podsetio bih da su nam kola na subotnjem treningu išla podjednako, i da su nam se maksimalne brzine razlikovale u samo jednom kilometru. Ja sam pokušao na obe trke sve od sebe da dam, ali nisam mogao ništa da uradim, jer nisam mogao dovoljno blizu da mu priđem da bih ga ozbiljnije ugrozio i obišao.

– U drugoj trci je zbog povećane tenzije, i evidentne defanzivne taktike mog konkurenta dok je vodio trku u par navrata došlo do kontakta između nas, pa smo se čak u jednom trenutku obojica našli van staze. Ipak na svu sreću oštećenja i na mom i njegovom automobilu su više estetske prirode dok sam ja dobio penalizaciju nakon trke od 30 sekundi na vreme ostvareno u trci. Nakon trke sam se raspitao da li je promena prenosnih odnosa u menjaču koju je moj konkurent odradio dozvoljena i po pravilima, i kada sam saznao da nije napisan je prigovor. Zbog našeg neiskustva, a malo više i zbog krutosti direktora trke, 5 minuta nas je delilo od mogućnosti da se scenario promeni i da se ruski takmičar koji mi je nakon svega priznao da je promenio prenos diskvalifikuje. Šta je tu je, meni ostaju teoretske šanse da se borim za titulu na poslednjem trkačkom vikednu u Imoli.

RUS BRŽI NA GASU nikolaj Karamišev i Aleksandar Tošić

RUS BRŽI NA GASU
nikolaj Karamišev i Aleksandar Tošić

– Što se tiče odluke o nastupima u domaćem prvenstvu, još ništa nisam rešio, ali nakon par dana odmora moraću doneti i tu odluku. Drago mi je što je moj najveći konkurent iz Užica tokom vikenda boravio na stazi Salzburgring i što može ostalim domaćim takmičarima da prenese koliko je kvalitetan duel bio izmedju mene i ruskog takmičara, i kakav je nivo trkanja u Evropi u okviru takmičenja WTCC i ETCC šampionata. Zahvaljujem se svim mojim sponzorima, i prijateljima koji su mi pomogli da se pojavim na tri ovako velika trkačka vikenda, i da nastupim na Evropskoj sceni, kojoj ja još nisam rekao doviđenja.
Pozdrav svim mojim navijačima u Srbiji i širom Evrope

Komentari su zatvoreni.