MENI

Borbeni Borković izvukao maksimum u kvalifikacijama u Kini

Nova frustracija za Borkovića u Kini

7. 10. 2017. Comments (0) Views: 1325 Autosport

Utvrđivanje gradiva na Bukulji

Drugi auto slalom za šampionat Sportskog auto karting saveza Srbije odrađen na Bukulji iznad Aranđelovca u pravim jesenjim uslovima, ali to nije omelo više od 20 takmičara da voze do maksimuma kroz čunjeve protiv štoperice. Praktično je bilo utvrđivanje gradiva, imajući u vidu činjenicu i da je prvi auto slalom vožen na istom lokalitetu, ali u vrelim letnjim meto uslovima polovinom avgusta.

Kroz osam kapija, četiri šikane i 16 čunjeva od starta do cilja najbrže je u generalnom plasmanu prošao Zoran Glavaški član ASK Centar Boban. Drugo mesto pripalo je Ivanu Sadovskom iz ASK XM rejisng tima, dok je treće mesto pripalo Slobodanu Jakovljeviću iz ASU Užice reli tima, koji je na prvom auto slalomu slavio u generali.

Vremenski uslovi kako da su se poigravali sa organizatorom i takmičaraima, ali su im na kraju bili i naklonjeni. Jutro je obeležila prava uporna, dosadna jesenja kiša, praćena maglom što je karakteristično za sve planine, pa što ne bi bilo i za Bukulju. No, i jedni i drugi nisu se dali iznenaditi, naprotiv. Naoružani dobrom voljom i rešenošću da odrade drugo takmičenje sezone, praktično su pozitivnom energijom zaustavili kišu, ali je zato staza bila i dalje klizava.

U takvim uslovima do izražaja su dolazili pripremljenost automobila i naravno vozača, tačnije njegovog umeća da se izbori sa pomenutim kapijama, šikanama i naravno čunjevima. Na kraju treće vožnje, čak su se i oblaci razišli i po koji zrak sunce se sramežljivo probijao, kako bi pozdravio auto slalomaše.
Svečnim proglašenjem i dodelom pehara u klubu Havana, stavljena je tačka na drugo izdanje, a već se uveliko pričalo o trećem ujedno i finalnom okršaju na Tari koji je zakazan za 21. oktobar.

Generalni plasman

1. Zoran Glavaški, 2. Ivan Sadovski, 3. Slobodan Jakovljević, 4. Milan Janjić, 5. Dejan Pejić, 6. Dušan Đoković, 7. Srđan Petrov, 8. Saša Glišić…

Plasaman po grupama

Grupa 1: 1. M. Janjić, 2. S. Glišić, 3. Ž. Starčević
Grupa 2: 1. Z. Glavaški, 2. I. Sadovski, 3. S. Jakovljević
Grupa 3: 1. A. Živanović, 2. D. Lukić, 3. N. Filipović

Rezultati po klasama

Klasa 1: 1. D. Žunić, 2. I. Jovanetić, 3. V. Vojčić
Klasa 2: 1. S. Glišić, 2. Ž. Starčević
Klasa 3: 1. M. Janjić
Klasa 4: 1. Đ. Zdravković, 2. D. Jovanetić, 3. M. Đurić
Klasa 5: 1. S. Jakovljević, 2. B. Jovanović, 3. D. Karaklić
Klasa 6: 1. Z. Glavaški, 2. I. Sadovski, 3. D. Pejić
Klasa 7: 1. N. Filipović, 2. A. Marinković, 3. D. Smiljanić
Klasa 8: 1. A. Živanović, 2. D. Lukić

Plasaman klubova

1. ASK SG rejisng tim 15 bodova, 2. ASK Centar Boban 10, 3. ASK Užice reli tim 9, 4. AK XM rejsing tim 6, 5. ASU UE 4, 6. ASK Zeka auto sport 3, 7. ASK Šampion 2

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *