MENI

U sumrak na Beranovcu

Mali N Radojkoviću

9. 10. 2016. Comments (0) Views: 679 Autosport, Kružne trke

Radojkoviću potreban bod za titulu

Duplom trkom na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva, završva se šampionat Srbije na kružnim stazama SAKSS. Uoči finale trke u svim raspisanim klasama sve je otvoreno po pitanju novih šampiona. Najbliži tituli u klasi mali N je Aleksa Radojković kome je potreban samo jedan poen. Kako stvari stoje dovoljno je da mlađani Aleksa na zvaničnom treningu ostvari najbolje vreme i na taj način zaradi bod vredan titule.

Aleksa Radojković1

– Kvalifikacije za finalnu trku mogu da odluče novog šampiona klase mali N. Trudiću se da kao i do sada budem najbrži u kvalifikacijama i osvojim potreban bod za titulu. U svakom slučaju i tokom trke neće kalkulisati već ću voziti kao da mi je potreban maksimum, drugim rečima idem na pobedu, jer to je najbolji način da se proslavi titula – jasan je srednjoškolac, uoči starta finala.

Nastasijević i Davidovski

U Hibridu čak tri kandidata imaju otvorenu šansu da se domognu titule. Najbliži pomenutoj je branilac Dušan Nastasijević koji je juče i pored izletanja završio na trećem mestu. Izgledne šanse ima i Časlav Tošić koji se trenutno nalazi na drugoj poziciji, dok šansu sa trećeg mesta vreba Viktor Davidovski. Četrvto i peto mesto rezervislai su Jovan Lazarević, odnosno Bojan Milanović.

Jovan Lazarević

Trijumfom na pretposlednjoj trci u klasi 3 Mirko Deretić je značajno uvećao šanse da se domogne titule u odnosu na Radmila Vojnovića koji je trku završio na petom mestu, a uoči iste bio je vodeći. Kako za sada stvari stoje najsigurniji na poziciji tri je Srđan Jevtić.

Nešec

Nenad Savić popularni Nešec na dobrom je putu da postane šampion klase 4, dok je debitant Dragan Lukić zahvaljujući sve boljim nastupima tokom sezone u prilici da postane vicešampion.

Verba

Veliki rasplet i verovatno najuzbudljivija trka dana pored Hibrida očekuje se u klasi SP, gde će trenutno vodeći Mirko Milovanović u pozajmljenom automobilu uložiti maksimum napora da završi trku i osvoji titulu. Jedini realni konkurent mu je Dragan Stojković. Da bi trka bila neizvesnija i uzbudljivija valjalo bi da se na startu pojave Darko Božilović kome je juće klipnjača izletela i tom prilikom probušila hladnjaka na automobilu Aleksandra Tošića koji je vozio Branko Čopić Ćuja. Da li će pomenuti akteri startovati na finalnoj trci zavisi će koliko su imali vremena i želje da osposobe takmičarske sprave!!!

Zona za gledaoce

U svakom slučaju i pored malog broja takmičara u svim klasama, finale će biti krajnje zanimljivo za posmatranje…

Komentari su zatvoreni.