MENI

Miljković slavio u klasi N 2000

Spoj brzine i muzike

19. 05. 2013. Comments (0) Views: 607 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković ukupno drugi na Salcburgringu

Dušan Borković predstavnik Srbije na kružnim stazama u okviru Evropskog kupa turističkih automobila, na trećem takmičarskom vikendu koji je održan na stazi Salcburgring u Austriji zauzeo je drugo mesto ukupno u klasi S 2000 u iznajmljenom seat leonu. Jedan takmičarski vikend predviđa dve odvojene trke, a prošlogodišnji šampion Evrope na brdskim stazama, u prvoj trci ostvario je i prvu pobedu u vrlo teškim uslovima koji su vladali na stazi zbog kiše. U drugoj trci završio je kao peti, zbog defekta na prednjem levom pneumatiku, zbog čega je morao da svrati do boksa.

salcburg nedelja 5– Zaista sam presrećan. Verovao sam i najavljivao da mogu postići dobar rezultat i ako u debitanstkoj sezoni rezultati nisu imperativ. Ukazala mi se prilika da trijumfujem po kišovitom vremenu i ja sam šansu iskoristio. Hvala navijačima u Srbiji i širom Evrope na podršci koju su mi pružali i kada smo imali pehove i tehničke probleme. Idemo dalje. Očekujem osvajanje novih i bodova i sticanje iskustava za narednu godinu kada želim da budem najbolji u generalnom plsamanu. Ovo je za mene novo takmičenje, prvi put vozim na ovim stazama i zbog toga mogu reći da sam posebno zadovoljan trijumfom – izjavio je posle trke Dušan Borković.

Druga trka predviđa princip inverzije, drugim rečima pobednik startuje sa osmog mesta iz četvrtog reda, a osmoplasirani ide na prvu poziciju. Organizator se odlučio za start iz mesta, gde se naš predstavnik nije baš najbolje snašao, ali je na kraju završio na petom mestu.salcburg nedelja 6

Komentari su zatvoreni.