MENI

Ada Huja u znaku klase Mini

Dobrota najbrži Surčinac

7. 06. 2016. Comments (0) Views: 574 Karting

Stevanovići briljirali na Autokomercu

Nije tako česta pojava da rođena braća učestvuju u sportskim nadmetanjima, a naročito u tehničkom sportu koji pre svega opasan, skup i zahtevan. No, mama Zorica Stevanović iz Požarevca rodila je dva vrla momka Igora i Uroša, koji su na trećoj karting trci Srpskog sportskog karting saveza održanoj minulog vikenda na Autokomercu, prosto briljirali i ubedljivo slavili svako u svojoj klasi.

Igor Stevanović Autokomerc

Naravno iza svega stoji marljiv trud i rad oca Gorana u boksu, koji je pored finansijera i vredan mehaničar. Kada se sprave dobro podese, a momci budu raspoloženi za nadmetanje uspeh je neizostavan. Posle tri trke Uroš ima dva poena prednosti u klasi 3, dok je Igor praktično zacementirao titulu u klasi 6.

– Sve smo radili vrlo postupno, počev od prve trke sezone na Autokomercu kada je Uroš u klasi 3, završio na trećem mestu, zatim je na drugoj trci na Ada Huji bio drugi, i na trećoj domogao se prvog mesta. Što se tiče starijeg sina Igora u klasi 5 on je od starta stvari postavio na „prvo“ mesto da tako kažem – hronološki pripoveda otac Goran.

Uros i Igor Stevanović Autokomerc

Nije zgoreg pomenuti da Uroš u vlasništvu ima titulu šampiona i da rezulatati ne padaju sa neba, ali biće da je konkurencija na istu zaboravila, a možda se i uzdala, Stevanovići su više nego fini, pa možda i ne moraju da pobeđuju…

– Koliko je situacija bila uzavrela uoči starta klase 3, najbolje govori podatak da je leteći uspeo iz trećeg pokušaja. Verujem da će biti zanimljivo istaći da je Uki vozio sa polovnim zelenim vega gumama, jer nismo imali mogućnost da nabavimo nove. Još na treningu smo prepoznali da imamo veliku šansu jer kad smo na Ukijev karting montirali polovnu Igijevu belu vegu, vreme koje ostvario se strahovito približilo rekordu staze na opšte oduševljenje prisutne publike koja se tog trenutka zatekla na stazi. Uroš je slavio ubedljivo sa 13 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu Dunju Đurđević u prvoj trci, odnosno osam sekundi u odnosu na Mateju Soldata u drugoj– sumira finansijer i mehaničar.

Uroš Stevanović Autokomerc

Pristup, način i ponašanje tokom takmičarskog vikenda Stevanovića prepoznali su i organizatori i bili su dodatno predusretljivi, kakvi su i inače.

– Želim da se zahvalim domaćinima na nesebičnoj pomoći, jer smo pridobivši njihove simpatije obezbedili da se prema nama ophode kao da smo njihovi, sve vreme treninga, a i u toku takmičenja na čelu sa Milošem Đurđevićem, Nikolom Kosanovićem i Igorom Trišićem kao i kompletno ljubazno osoblje Autokomerc karting centra.

Komentari su zatvoreni.