MENI

Pažljivo po kamenitom delu specijala da ne bi bilo...

Sagmajster pun gas prema kampu 1

Problemi i bolovi obeležili Sagmajsterov pretposlednji dan 42. Dakar...

15. 01. 2020. Comments (0) Views: 675 Dakar, Motociklizam

Zbog jakog vetra prekinut deseti specijal na 42. Dakar reliju

Sa najvećom aktivnom pustinjom na svetu nema šale. Da je tako uverili su se svi počev od takmičara, preko izveštaća i naravno organizatora 42. Dakar relija koji je zbog jakog vetra bio primoran da deseti specijalni ispit posle „odrađenih“ 345 kilometara prekine zbog bezbednosti svih navedenih. Jednostavno, helikopteri nisu mogli da lete, a to je bio više nego dovoljan razlog za pomenutu odluku.

Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na najprestižnijem takmičenju izdržljivosti koji se po prvi put ove godine održava u Aziji u Saudijskoj Arabiji, imao je ozbiljan pad na 60. kilometru specijalnog ispita. Gorostas iz Subotice je stisnu zube i nastavio dalje, što je rekao dvojcu Zakinski – Milodanović negde u pustinju u mimohodu.

Mark Zakinski u akciji

Mark Zakinski u akciji

Sutra jedanaestog dana družina se iz Šubajte vraća u Harad i onda preostaje finale u petak. Inače po rečima naših izveštača vetar stalno nosi pesak i nije prijatno biti ni civilni učesnik, a ne takmičar. Pride i sa benzinskim pumpa ne stoje baš najbolje u pomenutom potezu, tako da nije pametno vozikati se bez punog rezervoara.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *