MENI

Posle Horgoša mesec dana pauze

Tintor i Paunović do šestog mesta u hepening klasama

12. 04. 2016. Comments (0) Views: 693 Motociklizam, Motokros

Trnovit početak za MK ERE

Prošlogodišnji ekipni šampion u moto kros disciplini Moto klub Ere iz Arilja na samom početku aktuelne sezone imao je par pehova, ali se ipak domogao drugog mesta na startu državnog prvenstva Srbije minulog vikenda na premijernoj trci u Horgošu. Oslabljen za Milića Zimonjića i Nikolu Grujovića, ali pojačan Teodorom Radojčić u klasi MX 85, odnosno Nemanjom Vemićem u MX2) ipak je uspeo da izbori podijum.

Vemic

Na samom startu prve trke došlo je do kontakta između članova kluba Teodore Radojčić i Veljka Krsmanovića, kome je ovo ujedno prva trka u MX 85 klasi, pa je neiskustvo uzelo danak tako da je Krsmanović na sreću prošao bez teže povrede. Uzdanica kluba Janko Railić, je prvu trku do polovine bio vodeći, ali je prehlada koju vuče danima uticala na fizičku spremnost te je istu završio na drugom mestu, iza Miodraga Stanojevića, a ispred Teodore Radojčić koja je odličnom vožnjom izborila treće mesto ispred Milića Zimonjića.

Resize of IMG_7775

Druga trka je bila bolna za Ralića koji je posle pada ustao i junački sa povređenim kolenom završio trku u bodovima. Teodora je sigurnom vožnjom došla do trećeg mesta iza Stanojevića i Zimonjića što je bio i ukupan poredak u klasi MX 85.

Resize of IMG_7777

U izuzetno jakoj konkurenciji klase MX 2 Nemanja Vemic je prvu trku završio na solidnom šestom mestu. U drugoj trci Vemić novo pojačanje kluba demonstrirao je pristojan nivo tehnike i odličnu fizičku preipremljenost i zasluženo zauzeo četvrto mesto u plasmanu iza Mladena Stanojevica, Davida Veđeleka i Nenada Petrovica.

Resize of IMG_7727

– Rukovodstvo kluba je zadovaljno ostvarenim rezultatima na premijernoj trci sezone, sa akcentom na odličnoj atmosferi koja je vladala u boksu tokom takmičarskog vikenda na Horgošu. Janku Raliću želimo brz oporavak, a svim ostalim vozačima kluba još bolje plasmane na predstojećim takmičenjima. Do sledeće trke sportski pozdrav za sve takmičare i klubove – rekao je Duško Grujović prvi čovek MK Ere iz Arilja.

Komentari su zatvoreni.