MENI

Ričard još žešće trenira

Divlji nudi pomoć u transportu

16. 05. 2014. Comments (0) Views: 2456 Motociklizam, Ostalo

Vukašin Bajić vraća se u supermoto

Posle pauze od tri godine, trećeg vikenda maja na stazi u Puli Vukašin Bajić vraća se u supermoto, najmlađu disciplinu moto sporta. Takmičenjem u Hrvatskoj startuje sezona Alpe Adria kupa koji broji još tri takmičenja. Član Vitalon grupe rejsing tima biće jedini predstavnik Srbije na regionalnom takmičenju.

Bajicsupermoto

– Pored Alpe Adria kupa ove sezone braniću boje naše zemlje u supermoto disciplini i na tri trke Istočnoevropskog šampionata, što zbirno čini sedam takmičenja. Poslednji put pre tri godine vozio sam supermoto šampionat Hrvatske i završio kao vicešampion. Posle toga prelazim u brzinski motociklizam i sad se ponovo se vraćam da kažem staroj ljubavi – rekao je Vukašin Bajić.

Supermoto disciplinu odlikuju dve vrste podloga na kojima se vozi, i zbog toga je motor po izgledu na prelazu između kros i brzinskog modela. Pomenuti detalji uslovljavaju i poseban način priprema.

– Priprema za sezonu obavljao sam u lokalnim uslovima, prvo skroz po blatu, a kasnije strogo po asfaltu, prisećajući se kako se motor ponaša u blatnjavim uslovima. Treninga nikada na pretek, ali koliko sam imao vremena i uslova toliko sam se dobro pripremio – dodao je Bajić.

Staza u Puli dobro je poznata našem takmičaru i kaže da po uslovima odgovara i višem rangu takmičenja. Od vremenskih uslova, tačnije kiše zavisi će da li će takmičari voziti i zemljani deo.

– U Puli sam dva puta slavio i mogu reći da mi staza u potpunosti odgovara, a uslovi su takvi da bi mogli
da organizuju i šampionat Evrope. Prema pravilniku takmičenja 70 procenata staze je asfalt, odnosno prestali deo se vozi po zemlji. U slučaju da bude previše vode, odnosno blata na zemljanom delu, organizator može da odluči da se vozi samo po asfaltu. Meni lično ne smeta kada je blatnjavo, a koliko mi je poznato veći broj takmičara voli da vozi pos suvom, tečnije jednim delom po prašini.

Subota je rezervisana za nezvanične treninge, kojima će prethoditi tehnički prijem i verifikacija. U nedelju pre podne voze se kvalifikacije, prva trka startuje u 13.30, a druga u 15. časova.

SEDAM TAKMIČENJA U SEZONI

Alpe Adria kup i Istočnoevropski šampionat zbirno broje sedam takmičenja, a Bajić ima nameru da učestvuje na svima.
– Pula je prvo takmičenje, zatim sledi Nova Rača, posle toga Vransko u Sloveniji i ponovo Hrvatska, tačnije Poreč. Istočnoevropski šampionat voziće se samo u Plevenu u Bugarskoj.

Komentari su zatvoreni.