MENI

Rabrenović u vođstvu uoči finalnog „kruga“

Superiorni Borković trijumfovao i u Belgiji

20. 09. 2015. Comments (0) Views: 1713 Autosport, Reli

Zečeviću 48.Srbija reli

Posle dva dana i 12 brzinskih ispita na tri lokacije oko Užica završen je 48. Srbija reli koji u nacionalnom šampionatu pripao Vladimiru Zečeviću i Dariu Konstatinoviću u pežou 206 RC. Prvo mesto u generalnom plasmanu za ERT(Evropski reli trofi) osvojila je posada iz Turske Murat Bostanči i Onur Vatensever u ford fiseti S 2000.

IMG_6681a

U triler završnici, gotovo nikad neizvesnijoj unazad nekoliko sezona odlučivalo se o pobedniku u generalnom plasmanu šampionata Srbija, a možda i o novom šampionu najzahtevnije discipline. Možda, jer do kraja sezona u kalendaru stoji da treba da se odradi još Beogradski reli, ali niko sa sigurnoću nije mogao da potvrdi, da li će ga biti, a nije zvanično otkazan…

IMG_6725a

Vratimo se trileru. Brzinski ispit pre kraja Zečević ima 2.8 sekundi prednosti nad Rabrenovićem, ali i probušen hladnjak. Rabrenović je finalni brzinac Lokve 2 vozio 7:59,1, što je je skoro 15 sekundi brže u odnosu na prvi prolaz. U boksu napetost, svi su pored radio veze čeka se vreme Zečevića. Vladimir je Lokve 2 odradio za 7:56, 4, neverovatnih pola minuta brže nego u prvom prolazu i tako se dokopao prvog mesta u generalnom plasmanu i drugog dana 48. Srbija relija. Vrhunac svega je bio više nego prijateljski zagrljaj Zečevića i Rabrenovića u servisnom parkištu propraćen ovacijama pristunih kolega, mehaničara, sudija i naravno publike. Valja napomenuti da im je vetar u leđa davao odličan Nenad Vićentić u reno kliu.

IMG_6634a

Ništa manje napeto i uzbudljivo bilo je u klasi 1, gde je pobednik odavno bio poznat u pitanju je Ivan Maksimović, ali je drama bila za drugo mesto. Preslikana situacija, brzinac pre kraja Zoran Šolajić je bio brži u ukupnom vremenu za četiri dela sekunde od Borka Mitrovića i zasluženo slavio.

IMG_6727a

Komentari su zatvoreni.