MENI
Triling asova ASKS Crvena zvezda rejsing tima Nikola Tošić, David Matlak i Andrej Petrović

Tošić u Ptuju overio tiket za Bahrein

Finale sezone SSKS Jagodina

U Jagodinu po šampionske titule

Nemanja Neca Jovanović Ptuj CEZ i SSC septembar 2021

20. 09. 2021. Comments (0) Views: 147 Karting

Nemanja Neca Jovanović overio bronzu za CEZ i SSC

Nemanja Neca Jovanović na finalnoj trci održanoj u Ptuju (Slovenija) trećeg vikenda septembra, koja je bodovana za Centralnoevropksu zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC), uspeo je da se domogne trećege mesta u obe konkurencije. Uspeh je veći ako se u obzir uzme činjenica da je Jovanoviću ovo premijerna sezona na „velikoj“ šasiji, tačnije u konkurenciji juniora, jer je prethodnih godina vozio u mini kategoriji.

Pomenuta staza iziskuje ozbiljne psihofizičke pripreme, ako se puca na podijum, drugim rečima da se osvoji pehar za prvo mesto. Nemanja Jovanović je doputovao ranije u Ptuj taman koliko je bilo potrebno da se ispoštuje procedura tehničkog prijema i verifikacije za trku. Bez treninga i pomenutih priprema posle tri nedeljne trke Jovanović je završio kao deveti za CEZ, odnosno šesti za SSC.

– Posle takmičarskog vikenda u Sloveniji mogu reći da smo ispunili zacrtani cilj za ovu sezonu, a to je treće mesto u konkurenciji juniora za CEZ i SSC. Završiti trkačku godinu u prva tri smatram uspehom, posebno ako se uzme u obzir da mi je ovo prva godina na velikoj šasiji i naravno sa novom konkurencijom, drugim rečima mogu biti zadovoljan. Ovo svakako nije kraj sezone za nas, jer će već „izleteti“ još koje takmičenje do kraja trkačke godine. Do tada ćemo lagano početi da pravimo planove za narednu sezonu. Verujem da nećemo menjati šampionata, već ćemo ići na barem jedan stepenik više, odnosno zašto ne i dva, praktično do maksimuma – rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *