MENI
Filip Jenič i Nemanja Jovanović proglašenje karting CEZ Tirana

Jeniću zlatno a Jovanoviću srebrno odličje CEZ

Nemanja Neca Jovanović Sportsil kup

Jovanoviću prelazni šampionski pehar Sportstil kupa

17. 12. 2019. Comments (0) Views: 1374 Karting

Uroš Stevanović uknjižio petu titulu šampiona

Izazovi nove klase, karting sa menjačem popularno nazavan šifter, nisu bili dovoljno veliki i nepremostivi da Uroš Stevanović na kraju sezone uknjiži još jednu, ukupno petu titulu šampiona za sedam sezona u karting sportu. Kuriozitet čitavom uspehu daje činjenica da su šifteri najbrže karting sprave, shodno tome Stevanović junior je i najbrži u Srbiji, pride rekorder je po pitanju pol pozicja, pobeda i najbržeg kruga na stazi.

– Ovo je bila moja prva godina u šifterima i na početku sam se plašio da li ću naučiti da vozim takav karting jer je daleko zahtevniji od drugih, naravno zbog menjača. Međutim, vremenom sam se sve više i više uvozavao i stekao određeno znanje u vožnji i to me je dovelo do odličnog plasmana sa svim osvojenim pol pozicijama i pobedama i rekordom staze – uvodne su reči starog novog šampiona Uroša Stevanovića.

Uroš Stevanović

Uroš Stevanović

Kratak osvrt na sezonu dovoljno govori koliko je bilo zahtevno završiti istu sa uspehom.

– Sezona je bila jako naporna, zbog konkurencije, problema oko bolida, oko uvežbavanja vožnje ali sam to nekako uz podršku moje porodice sveo na perfekciju i stigao do trona. Glavni konkurent mi je bio Gilbert Reiterer koji se iz seniora prebacio u juniore kako bi zadao teže uslove da stignem do prve pozicije kako na kvalifikacijama tako i na trci. Zahvaljujući napornim treninzima i sa dosta ulaganja u karting uspeo da mu ,,pobegnem“ i osvojim šampionsku titulu – rezimirao je Uroš.

O predstojećoj sezoni petrostruki šampion i vlasnik Zlatne kacige SSKS slovi.

– Ova sezona je prošla veoma dobro za mene i nadam se da će naredne godine biti jače konkurencije i da ću uspeti da odbranim šampionsku titulu u klasi KZ – jasan je Stevanović.

Uroš Stevanović u šifteru

Uroš Stevanović u šifteru

Peta titula na saldu, prvu u klasi II, zatim tri u klasi KF 3 i sada u KZ.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *