MENI

BORKOVIĆ: PODRŠKA DRŽAVE MI JE JAKO BITNA

RAV 4 na 8. SERBIAN TROPHY reliju terenskih vozila

19. 11. 2014. Comments (0) Views: 1331 Autosport, Ostalo

Pobeda TOYOTINOG tima u Bahreinu i osigurana titula u kategoriji vozača

TOYOTA Racing tim je osvojio trku Šest sati Bahreina, što je peta pobeda na ovogodišnjem FIA Svetskom šampionatu u izdržljivosti. Anthony Davidson i Sébastien Buemi su ovim osigurali titulu u kategoriji vozača, jer je ostala samo još jedna trka do kraja šampionata.

Toytabahreinrace

TS040 HYBRID br. 7 i posada u sastavu Alex Wurz, Stéphane Sarrazin i Mike Conway je prvi put pobedila ove sezone, što je peta pobeda za TOYOTA Racing tim ove godine. Anthony i Sébastien su završili na 11. mestu, nakon što su imali tehničkih problema sa vozilom, ali bez obzira na to postaće svetski šampioni u kategoriji vozača, jer je ostala samo jedna trka do kraja sezone, a oni imaju nedostižan broj poena.

To je prva pobeda TOYOTE na Svetskom šampionatu u kategoriji vozača, od kada je Didier Auriol osvojio Svetski reli šampionat davne 1994. godine.

Današnji rezultat je takođe ojačao poziciju TOYOTINOG tima u kategoriji proizvođača, pa tim sada vodi za 40 poena u odnosu na Audi, dok u poslednjoj trci u Sao Paolu 30. novembra može da se osvoji maksimalno 44 poena.

Cela trka je bila dramatična, počevši od prvog kruga kada su Alex i Sébastien zamenili pozicije, dok su njihovi rivali počeli sa četvrtog, odnosno sa drugog mesta.

Komentari su zatvoreni.