MENI

Čistoća je pola zdravlja

Đerekare startuju drugo poluvreme

6. 08. 2013. Comments (0) Views: 1687 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

PAUZA PREPUNA AKTIVNOSTI

Fantastičan rezultatski uspeh na prva tri trkačka vikenda u okviru FIA Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama, koji se ogleda u šest pobeda u isto toliko startova, omogućio je Milovanu Mikici Vesniću i ASK Sport Auto Vesnić mirno leto. Bodovna prednost u odnosu na konkurente je tolika da je tim iz Srbije mogao spokojno da posmatra razvoj situacije na trkama u Poljskoj (Poznan) i Austriji (Salzburgring) i sprema taktiku u odnosu na ono šta konkurencija odluči i koji plasman ostvari.

Vesnic_3Za sada je situacija takva da će se Vesnić put Evrope uputiti tek 23. avgusta kada je na programu trka u Slovačkoj na poznatoj stazi Slovakiaring. Za to vreme, kao priznati sportista koji ove godine više nego uspešno brani boje Srbije širom Evrope, Milovan Vesnić je od strane organizatora mnogih manifestacija ovog leta rado viđen kao počasni gost.

Vesnic_4Kao promoter planine Zlatibor ispred istoimene turističke organizacije u Beogradu je otvorio skup starovremenskih automobila koji su se zatim uputili na našu planinsku lepoticu i tamo nekoliko dana oduševljavali brojne posetioce parkirani ispred luksuznog hotela Mona. Na poziv organizatora Balkan Boxing Federation bio je počasni gost na Lonsdale Boxing Night u Bajinoj Bašti gde je navijao za našeg Maneta Marčetu u novoj pobedi i putu ka tronu u profi karijeri boksera. Pred nekoliko hiljada posetilaca na gradskoj plaži otkrio je tajnu da se divi hrabrosti momaka koji su skakali sa 16 metara visokog starog železničkog mosta na tradicionalnim skokovima u Užicu i da se nikada ne bi usudio za sličan poduhvat. Na kraju, ugostio je svoje prijatelje iz Bugarske, Dimitra Ilijeva i Kruma Doncheva i pokušao da im što više pomogne u pripremama pred Serbia Rally.

Vesnic_9Ipak, ono što je Vesnića kao profesionalnog automobilistu zasigurno najviše zaintrigiralo ovog leta je poziv od strane SAT Medija Group da na autodromu NAVAK kraj Subotišta sedne za volan jednog eksluzivnog supersportskog automobila. Zajedno sa nekolicinom probranih gostiju iz Srbije i regiona Vesnić je tako imao priliku da provoza putnički automobil čuvenog tima Formule 1,  McLaren 12c u verzijama Coupe i Spider. U pitanju su super automobili opremljeni tvin-turbo motorom od 3.800ccm koji razvija velikih 625KS pri 7.500 obrtaja uz obrtni moment od 600nm. Snagu na podlogu prenosi sedmostepeni SSG menjač a same performanse su više nego impresivne. Maksimalna brzina modela 12C Coupe je 333km/h uz ubrzanje od 0-100km/h za 3.1sec.

Vesnic_2„Bio je to radan odmor. Jednim okom smo pratili dešavanja u okviru CEZ šampionata a sa druge strane sam se trudio da maksimalno provedem vreme sa svojim fanovima i da se društveno-sportskim aktivnostima odužim sponzorima, pre svih Opštini Čajetina i Zlatiboru a zatim i Republici Srbiji i gradu Užicu. Vožnja McLarena na NAVAK-u, koji svakim danom postaje sve bliži ozbiljnom autodromu, je naravno ono što je na mene kao vozača ostavilo veliki utisak te se ovom prilikom zahvaljujem SAT Medija Grupi i porodici Alvirović na ljubaznom pozivu. Vreme odmora je prošlo, sledeća trka je sve bliže i mi krećemo sa pripremama. Novi auspuh koji me je umalo koštao dobrog plasmana na Pannoniringu je stigao iz Austrije i uskoro će biti na automobilu. Situacija u samom šampionatu nam ide na ruku i da smo otišli na trku na Salzburgringu ili u Poznan verovatno bi već bili šampioni. Ipak odlučio sam se za Slovakiaring pre svega zbog konkurencije jer se u Slovačkoj tog vikenda očekuje najveći broj takmičara ove sezone. Pored CEZ-a trka se boduje i za šampionate Slovačke, Češke, Poljske, Slovenije i Mađarske pa očekujem da će se na gridu naći preko 30 automobila u mojoj diviziji. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo ovu trku.“ – poručio je Milovan Mikica Vesnić.

Vesnic_8Podsetićemo Vas da je u okviru FIA Šampionata Centralne Evrope do sada održano 10 trka (pet duplih takmičarskih vikenda). Milovan Mikica Vesnić u klasi do 2000ccm vodi sa 137.5 bodova ispred Mađara Gaspara Csabe koji je sakupio 55.5 i Poljaka Adama Rzepeckog sa 51.5 boda. Trke su vožene na poznatim stazama u Mađarskoj (dve), Austriji (dve) i Poljskoj a u dosadašnjem toku sezone u klasi sa Vesnićem nastupilo je čak 26 vozača iz osam Evropskih zemalja.

Vesnic_8

Komentari su zatvoreni.