MENI

Teofilović iznenadio favorite

Gošić je prvi!

9. 10. 2014. Comments (0) Views: 1644 Karting

Peta zlatna medalja za Ćalića

Za drugo mesto se trenutno bori troje trkača. Do kraja sezone su ostala još samo dva trkačka dana

Calic

Na drugoj GoPro trci ove sezone pobedio je Zoran Ćalić. On je u subotu 4. septembra na Adi Huji 23 kruga odvezao za 16 minuta, 54 sekunde i 40 stotinki. Iza njega, najbrže vreme je imao sjajni Goran Teofilović (16:57,38), a bronza je pripala Andrijani Radović (17:02,43).

Na tabeli generalnog plasmana, Ćalić sada ima prednost od 41 poena u odnosu na Miloša Đokića sa 258 poena. Treća je Radović sa samo poenom manje, a četiri boda ispod Andrijane je Đorđe Štulić. Do kraja sezone su ostala dva trkačka dana.
Ćalić je najavio odsustvo sa poslednjeg, što bi moglo da znači da ostali trkači – pretendenti na šampionsku tituli, ne smeju da mu dozvole da 18. septembra (predzadnjeg trkačkog dana) uzme puno poena. Pretendenata je, sa druge strane, dosta – Đokić, Radović, Štulić. Njih troje je u pet poena i između njih će biti dosta borbe u svakoj od preostalih trka. To bi moglo da dovede do rasipanja energije koja će na kraju Ćaliću da olakša osvajanje zaslužene druge šampionske titule u B ligi.

GP23

Drugoligaši su na 11. trkačkom danu bili podeljeni u dve grupe od po šest trkača. Pre žreba, odlučili su da se petica, inače dominantno najbrži karting, ne vozi. Svi su završili trku, a samo je Štulić kažnjen sa pet sekundi zbog incidenta u kome je oštetio Milana Markova.

U prvoj grupi su vozili Đorđe Jovanović, Markov, Radović, Štulić, Đokić i Ćalić. Markov je vodio nekoliko krugova, a onda je vodeće mesto preuzeo Đokić. Andrijana je loše prošla prvu krivinu pa je prvih pet krugova vozila iza svih. Ćalić se sa poslednje startne pozicije iz kruga u krug približavao vodećem mestu koje je preuzeo za šest krugova. Toliko je trebalo i Andrijani u dvojci da krene da obilazi trkače ispred sebe. Za pet krugova je obišla sve osim Ćalića i trku završila na drugom mestu. Treći je bio Štulić koji je u tornju udario Markova i time zaradio pet kaznenih sekundi. Markov je zbog toga trku završio na petoj poziciji. Šesti je bio Jovanović, a poslednji Đokić.

U drugoj grupi su vozili Radomir Rašić, Vuk Tepavčević, Ozren Čolić, Nikola Vukelić, Goran Teofilović i Dragan Hadžić. Rašić se na prvom mestu držao nekoliko krugova, ali Teofilovića je bio nezaustavljiv. Tri kruga su mu trebala da sve obiđe, a do kraja trke je samo povećavao prednost u odnosu na ostale. Iza njega se odlično držao Vukelić koji je na kraju i bio drugi. Treći je kroz cilj prošao sve bolji Hadžić, a četvrti je bio Rašić, ispred Čolića i Tepavčevića koji su odvezli krug manje.

Na konačnom poređenju vremena, posle Ćalića, Teofilovića i Radović, poređali su se Jovanović, Markov, Štulić… Trkači iz druge grupe su bili dosta sporiji od vozača iz prve.

Zoran Ćalić: „Izgleda da sa mojim konkurentima u B ligi napredujem i ja… Ono što me raduje u vezi sa današnjim danom jeste to da samo imali mogućnost da eleminišemo kartinge koji su nekonkurentni i u smislu prebrzih, i u smislu presporih. Vozili smo, dakle, tu neku sredinu, a tada u većoj meri odlučuje ljudski faktor.Na prethodna dva trkačka dana, na četiri trke, imao sam pehove i izgubio sam dosta pozicija, bodova. Zbog toga sam na početku ove trke, a krenuo sam kao poslednji, vozio malo rezervisanije. Dosta sam osmatrao šta se dešava ispred ne bi li se klonio incidenata. Više sam kočio, bio sam pažljiviji i to su se gubile neke mili sekunde, ali dobro. Čekao sam svoj trenutak i nakon što sam došao na prvo mesto, završio sam trku rutinski. Doduše, do kraja sam malo popušta ne bi li zadržao karting u voznom stanju. Nahvatao sam straha, ranije… Pored toga, verovao sam u vreme naše grupe i tako je i bilo. Više ne razmišljam o generalnom plasmanu. Jednostavno, kako vreme odmiče, tako i ja sve trke doživljavam na nekom zabavnom nivou. Moj posao je takve prirode da nikada ne znam kada ću izostati zbog neke turneje. Ove godine se, eto, pokazalo da sam imao dosta sreće sa tim i da sam mogao čak da ostanem i u A ligi, ali dobro. Ono što je izvesno je da poslednjeg trkačkog dana verovatno neću doći. Videćemo. Voleo bih da pobedim u ovom Šampionatu, ali ako ne pobedim – bože moj. Idemo dalje. Ovo zlato mi je, svakako, vratilo samopouzdanje koje počelo da nestaje tokom prethodnih trkačkih dana.“

Andrijana Radović: „Osećam da napredujem. Pomeram svoje granice. Svaki put probavam nešto novo. Znače mi
saveti starijih vozača koji imaju mnogo veće iskustvo nego ja. Ne volim komentare posle trka. U afektu svako kaže svašta i ja se trudim da izbegavam takve stvari, da ne upadam u takve rasprave. U principu sam zadovoljna. Nadam se da ću do kraja da uzmem bar jedno zlato. Imam nekoliko srebrnih i zlatnih medalja, ali zlatnu ne. Možda nije u redu što tako pričam jer mi je ovo prva sezona, ali trudim se i to mi je cilj.“

M. Rudić

Komentari su zatvoreni.