MENI

Oproštaj od Jeljena

Dosta im je šuma i jaruga

1. 07. 2013. Comments (0) Views: 662 Motociklizam, Motokros

Ivanović overio Zlatnu kacigu na Jeljenu

Viktor Ivanović mladi moto kros majstor iz Podgorice, minulog vikenda duplim trijumfom na petoj trci sezone Otvorenog šampionata Srbije, koja je održana na stazi Jeljen iznad Čačka, overio je treću titulu. Dve trke pre kraja šampionata zahvaljujući trećem vezanom šampionskom odličju Ivanović će na kraju sezone vitrine kluba pojačati Zlatnom kacigom.

ViktorCG1

– Veliku smo stvar uradili! Dve trke pre kraja imam toliku bodovnu prednost da već mogu da proslavim titulu šampiona u klasi MX 85. Za čitav uspeh sam pre svega zahvalan porodici, i mogu reći treneru Rajku Ivanoviću. Iako sam završio posao pre vremena svakako ćemo učestvovati na narednoj trci u Kruševcu koja se boduje za Istočnoevropski šampionat, jer želim da vidim gde se nalazim u odnosu na konkurenciju iz zemalja u okruženju. Na kraju sezone čeka me Zlatna kaciga, što će biti kruna uspeha u dosadašnjoj karijeri – rekao je Ivanović odmah posle završene trke na Jeljenu.
Što se tiče naredne sezone trenutno najuspešniji moto kros vozač iz Crne Gore, uveliko razmišlja i već zna šta mu je činiti.
ViktorCG

– Klasu do 85 kubika u potpunosti sam apsolvirao i smatram da je vreme da kupimo veći motor za MX 2 klasu. U pomenutoj klasi imaću dosta kvalitetnih konkurenta što će samo biti motiv više da ponovim uspehe iz klase u kojoj sam dominirao tri sezone uzastopno. Sa osnovu uspeha koji smo ostvarili, smatram da smo dali dobar primer dečacima iz Crne Gore budućim vizačima u moto krosu, da i oni krenu mojim stopama, a za njihov razvojni put u takmičarskoj karijeri pobrinuće se Rajko Ivanović, najbolji stručnjak za moto kros na ovim prostorima. U pitanju je vrhunski tehnički sport koji iziskuje puno ulaganja počev od finansija preko napornog treninga, putovanja na takmičenja, ali na kraju sve je to jedno veliko zadovoljstvo i radost, naročito druženje pre i posle trke sa kolegama – dodao je Viktor.

Komentari su zatvoreni.