MENI

Boris Miljević – od naredne sezone na stazama i...

Đuro Brkan novajlija koji obećava

29. 12. 2013. Comments (0) Views: 748 Autosport, Brdske trke, Kružne trke

MILOŠ BRKIĆ POMERA GRANICE DOMAĆEG SPORTA BRZINA

Miloš Brkić na kraju takmičarske sezone Sportskog auto karting saveza Srbije može se pohvaliti vrhunskim rezultatima u auto sportu. Na svečanom proglašenju najboljih koje je zakazano za januar naredne godine, stariji sin čuvenog Čedomira Brkića, okitiće se sa tri titule šampiona u dve discipline i plus će dobiti Zlatnu kacigu, što nikome do sada nije pošlo za volanom na domaćim prostorima, samo u jednoj godini.

MBrkic

– Više nego uspešna sezona je iz mene i sa punim pravom mogu da istaknem da koliko je meni poznato, niko do sada od domaćih automobilista nije u jednoj sezoni osvojio tri titule šampiona i Zlatnu kacigu. Jednu titulu na brdskim stazama osvojio sam za volanom reno klia u klasi do 2000 kubika grupe N, a drugu u generalnom plasmanu. Do prvog mesta u generalnom došao sam bukvalno na finalnoj trci u Lukovskoj banji, svakako zahvaljujući odličnim plasmanima tokom sezone, ali i razvoju situacije – rekao je Brkić.

Pravilnik o nagrađivanju Sportskog auto karting Srbije kada je u pitanju Zlatna kaciga nalaže da takmičar u jednoj od disciplina mora tri puta da osvoji titulu kako bi zavredeo prestižno odličje.

LidijaiMilos

– Pored dva prva mesta na brdu, u sezoni koja je praktično za nama vozio sam na kružnim stazama u istom automobilu. Kako sam na lageru, što bi se reklo već imao dve titule, trebala mi je još jedna kako bih ih objedinio u Zlatnu kacigu. U vrlo ozbiljnoj konkurenciji uspeo sam se da bez mnogo muka, zahvaljujući pripremi automobila za kružne staze, domognem i treće titule – jasan je Miloš.

Da bi sa jednim automobilom, tokom sezone bio uspešan u dve discipline sporta brzina, Brkić je morao da se osloni na vrhunske profesionalce.

mb1– Što se tiče tehnike vožnje i učenja staza bilo brdskih ili kružnih, to je odavno iza mene, ali podešavanje automobila, odnosno priprema i podešavanje trkačke sprave u zavisnosti od konfiguracije terena i drugih parametara, nije zgoreg posavetovati se proverenim majstorima. Kada je u pitanju tjuniranje sve zasluge i zahvalnosti idu Dragoljubu Brankoviću, koga svi znaju kao Gagija. Majstor Neša, odnosno Nenad Marković bio je zadužen za mehaniku, tako da uspeh nije mogao da izostane.

Planovi za narednu sezonu?

– O planovima u ovom trenutku svakako nije rano da se priča, naprotiv pravo je vreme, ali su finansije bolna tačka. Imajući u vidu činjenicu da je reno klio koji vozim vrlo konkurentan automobil na domaći prostorima, imam nameru da se naredne godine oprobam i u reli disciplini. Brdo je gotovo sigurno, a šta će biti sa kružnim stazama, razmišljaću na proleće – rekao je višestruki osvajač titula.

Komentari su zatvoreni.