MENI

Mazda3 Urban Challenge 2014 rekordno niska potrošnja!

Novi standard elegancije u srednjoj klasi BMW Serije 4...

11. 06. 2014. Comments (0) Views: 473 Hyundai, Industrija

Kia Sportage pobednik studije J.D. Power 2014

Kia Sportage je pobednik studije J.D. Power 2014 o zadovoljstvu nemačkih vlasnika svojim vozilima i popeo se na najvišu stepenicu u svojoj klasi kompaktnih sportskih terenaca. U studiji, koja vozila i proizvođače na nemačkom tržištu rangira na osnovu ukupnog zadovoljstva vlasnika vozila, dobro su se uvrstili i ostali Kijini modeli tako da se Kia po prvi put plasirala među Top 10 proizvođača.

JD Power VOSS - Kia Sportage (Medium)

Studija je obuhvatila više od 18.000 nemačkih vozača, koji su u detaljnom online upitniku izrazili svoj stepen (ne)zadovoljstva svojim vozilom. Vozači su ocenjivali kvalitet, pouzdanost, privlačnost i tekuće troškove svog vozila.

Sportage je s ocenom 83,6% imao najzadovoljnije vlasnike u svojoj klasi kompaktnih sportskih terenaca (6. mesto na listi svih vozila), dok su cee’d (2. među kompaktnim vozilima s 81,2%), Rio (3. među malim vozilima s 81,3%) i Venga (4. među manjim monovolumenima sa 77,4%) takođe osvojili visoke ocene.

Ove sedmice Kia Venga je postala i ‘najbolji mali monovolumen’ u britanskoj studiji JD Power 2014 What Car?. Osim toga je Venga, koju kao i modele Sportage i cee’d proizvode u Slovačkoj, u toj studiji bila na 16. mestu među svim modelima sa 79,7% zadovoljnih vlasnika.
Među svim proizvođačima Kia je u Nemačkoj u odnosu na godinu ranije napredovala za 5 mesta na 10. mesto (2012. godine je bila na 17. mestu) i time dokazuje svoj dugoročni napredak na području zadovoljstva stranaka.

Sportage je sa 89.553 prodatih primeraka u 2013. najprodavanije Kijino vozilo u Evropi, što je 11% više nego godinu ranije. Proizvode ga u Kijinoj fabrici u slovačkoj Žilini odakle je pre nekoliko meseci krenuo na put širom Evrope u poboljšanoj verziji.

Azer Šarić
PR & Marketing Coordinator

Komentari su zatvoreni.