MENI

Alpre Adria, Grobnik, Đorđe Rakić (SNIMAK)

Nemet četvrti na Šlajcu

21. 06. 2013. Comments (0) Views: 1210 Brzinski, Motociklizam

MK Senior u F2 kategoriji

Na najstarijoj aktivnoj stazi u Nemačkoj, Šlajcu biće održano svetsko prvenstvo u motociklima sa prikolicom. Boje Srbije brani će Dragan Dragoj i balanser Goran Dobrić na kavasakiju sa direktnim ubrizgavanjem u kategoriji F 2, motora proizvedenih do 1983. Godine i Mihajl Nemet. Tokom vikedna, više od 500 takmičara u svim kategorijama, oprobaće se na stazi koja je prvi put bila organizator trka daleke 1923. godine.

DraguljceVlasnici starovremenskih motocikala, a naročito takmičarskih, koji mogu da izađu na megdan, nije tako česta pojava, kako kod nas tako i u inostranstvu. Nemački pedantno, organizator je do tančina tražio sve podatke o motoru, ali nisu računali da je Dragoj nebrušeni dragi kamen, koji do tančina poznaje propise.

– Danas rano prepodne počinju slobodni, zatim i kvalifikacioni treninzi, tako da ću za to vreme moći da se upoznam sa uslovima na stazi. Mene više brine što najavljuju kišu, a mi kao po običaju manjkamo sa kišnim gumama. Ali, nisam se dao iznenaditi već sam na internetu video šta nas očekuje, pa sam naručio kišne gume, koje nisu ni malo jeftine. Ako ne bude previše vode na stazi voziću na slikovima, jedino ako ne proglase trku kišnom, a tada ću morati da na montiram gume za kišu. Mada meni ne bi smetalo da vozim i na slikovima – kaže Dragoj.

Tokom vikedna, svi učesnici imaće zgusnut program, prošaran treninzima i trkama, na opštu radost publike, koja tradicionalno dolazi u velikom broju.

Komentari su zatvoreni.