MENI

MK Senior u F2 kategoriji

Jeljenske kamile za vikend

24. 06. 2013. Comments (0) Views: 506 Brzinski, Motociklizam

Nemet četvrti na Šlajcu

Minulog vikenda na Šlajcu najstarijoj stazi u Nemačkoj održano je po devedeseti put svetsko prvenstvo u motociklizmu. U konkurenciji više stotina takmičara, Srbija je imala dva predstavnika Mihalj Nemeta na solo motociklu proizvedenim do 1978. godine i Dragana Dragoja i Gorana Dobrića na motociklu sa prikolicom.

Nemet– Zbog velike gužve u klasi dvotaktnih motora proizvedenih do 1978. godine, morao sam da se prijavim i učestvujem u jačoj klasi, što je u startu značilo da nemam šanse za pobednički podijum. I pored značajne razlike nisam se predavao, tako da sam prvu trku završio na četvrtom, a drugu na petom mestu. Smatram da je to veliki uspeh ako se uzme u obzir činjenica da sam se takmičio sa kolegama na jačim spravama – rekao je Nemet.

U konkurenciji motora sa prikolicom jedini predstavnici sa licencom Moto saveza Srbije vozač Dragan Dragoj i balanser Goran Dobrić u oba okršaja zauzeli su deseto mesto. U odnosu na prošlu godinu kada im je za dlaku izbeglo pobedničko postolje, jer su završili na četvrtom mestu, ovogodišnje izdanje nije potpuni neuspeh, ali je daleko ispod mogućnosti pomenute posade.

Komentari su zatvoreni.