MENI
Milovan Mikica Vesnić za volanom „kupre TCR“

Testovi na stazi najveći problem za Milovana Vesnića

Mihailo Miksa Milenković

Mihailo Miksa Milenković „probio led“ na Grobniku

Nemanja Milovanović razmišlja o učešću u ESET kupu

21. 07. 2020. Comments (0) Views: 164 Autosport, Kružne trke

Korona u „prvoj krivini“ koči domaće automobiliste

Broje se dani do starta sezone u šampionatima Istočne Evrope (ESET) i Centralnoevropske zone (CEZ) turing automobila na kružnim stazama. Kalendar ova dva takmičenja u najvećoj meri se podudara u vezi datuma, ali i mesta održavanja trka.

Prvi takmičarski vikend održaće se 25. i 26. jula na stazi Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj. Srbija će prema ranije objavljenim najavama u Sportskom žurnalu, imati sedmoricu predstavnika. U ovom trenutku najveći problem srpskih automobilista mogao bi biti obavezni „Pi-Si-Ar“ test na virus kovid-19.

Nemanja Milovanović, branilac prošle godine osvojene CEZ titule u klasi automobila TC-4 +2.000 ccm, juče, zajedno sa pratećim timom obavio je testiranja na virus korona u Beogradu.

– U četvrtak bismo trebali da putujemo za Rijeku, ukoliko testovi budu negativni – naglasio je Milovanović.

Prema informacijama Milovanovića, u Beogradu je „Pi-Si-Ar“ test trebao da obavi i Dušan Duca Borkovioć, koji će ove sezone da učestvuje u Šampionatu TCR Istočna Evropa, u klasi automobila TCR serije za volanom „hjundaija i30 N“, i voziti za M1RA rejsing tim iz Mađarske, čiji je vlasnik Norbert Mihelis, aktuelni svetski prvak VTCR serije, inače dugogodišnji prijatelj autombilskog asa iz Pančeva.

– Samo za Žurnal, da najavim moguću ekskluzivu. Razmišljam da ove sezone učestvujem u Šampionatu TCR Istočna Evropa i trkam se sa Ducom i Mikicom Vesnićem, koji, kao što je najavio, namerava da odbrani titulu u TCR seriji. Moja „kupra“ ima sve tehničke karakteristike i potrebne atribute da bude konkurentna u TCR seriji. Još nisam odlučio. Dvoumim se da li da ostanem i ove sezone u CEZ šampionatu i pokušam da odbranim titulu u TC-4 klasi automobila preko 2.000 kubika, ili da se trkam u jačoj i po svemu sudeći što se tiče vozača, brojnijoj klasi TCR serije – istakao je Milovanović.

Pored pomenutih, od vozača iz Srbije na stazi Grobnik narednog vikenda se očekuje start Rudija Pešovića u „audiju RS 3 TCR“, kao i Zorana Kastratovića i Predraga Šainovića, koji bi trebali da učestvuju u CEZ šampionatu klase TC-4 preko 2.000 ccm.

D. Vs.

VESNIĆ U BANjALUCI

Milovan Mikica Vesnić braniće titulu TCR serije Istočne Evrope za volanom prošlogodišnjeg modela „kupre TCR“, kojoj je kako je izjavio za Žurnal, ugradio potpuno nove komponente kad je u pitanju ogibljenje i kočioni sistem.

Vesnić je pre neki dan prešao granicu Srbije i po rečima Milovanovića, trenutno je u Banjaluci, gde je obavio „Pi-Si-Ar“ test i čeka rezultat.

MILENKOVIĆ U PODGORI

Mihailo „Miksa“ Milenković je sedmi srpski automobilista koji će se trkati narednog vikenda na Grobniku. Učestvovaće, kao i prošle godine, u „Tvingo kupu“ pod okriljem ESET-a.

Milenković je još prošle nedelje doputovao u Hrvatsku i trenutno se odmara na Kvarnerskom primoriju, u Podgori.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *