MENI
TRENUTAK POSLE ČUPANJA IZ UNIŠTENOG AUTA Jugo Miloša Spasojevića

Lepote i opasnosti sporta brzina na četiri točka

VOZE U KULI Karting ekipa

Odlaganja i otkazivanja

20. 08. 2012. Comments (0) Views: 536 Autosport, Brdske trke

Na korak do šampionske titule

Srpski automobilista Dušan Borković član Nisotek rejsing tima zabeležio je i sedmu pobedu u ovogodišnjem Evropskom šampionatu na brdskim stazama u Švajcarskoj.

OSMI REKORD STAZE U OVOJ SEZONI Dušan Borković

OSMI REKORD STAZE U OVOJ SEZONI
Dušan Borković

Ovom pobedom Borković je došao na korak od titule šampiona Evrope. Do kraja sezone ostale su još dve trke (Slovenija, Hrvatska). U Švajcarskoj je Borković postavio novi rekord jedne od najbržih i najopasnijih staza (klasa I automobili), koji je za čak 2 sekunde bolji od prethodnog. Dušan sada drži rekorde na 8 evropskih staza. Još jedno sjajno izdanje Dušana Borkovića i Nisotek rejsing tima.

Trka u Švajcarskoj je vožena po tropskoj vrućini. Srpski šampion je u dve vožnje bio najbolji, imao već osiguranu pobedu, pa je odustao od trećeg pojavljivanja na stazi. Posle velikih tehničkih problema prethodnih nedelja čije je otklanjanje mnogo koštalo, odustajanje od treće vožnje se pokazalo kao mudar potez.

– Radujem se što mi je evropska šampionska titula sve bliže. Ovo je jedna od najopasnijih staza i moram reći da sam srećan što je sve bezbedno završeno, a kada se tome doda i činjenica da sam pobedio uz novi rekord, onda je svima jasno zbog čega sam izuzetno zadovoljan. Pobedu sam posvetio kolegi Milošu Spasojeviću – Spaletu koji je imao tešku nesreću u subotu, tokom treninga za trku na Tari. Želim mu da se što pre oporavi od teške nesreće – izjavio je po završetku takmičenja Dušan Borković.

Sledeća, pretposlednja trka Šampionata Evrope na brdskim stazama biće vožena sledećeg vikenda u Sloveniji Ilirska Bistrica 2012.

Komentari su zatvoreni.