MENI

Lein racing šampioni eset v4 cupa

Mašine na Beranovcu

18. 10. 2015. Comments (0) Views: 1351 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Vesnić najbrži u češkom ESET Cup-u

Iza Vesnić je duga i naporna sezona koja je i pored nekoliko pehova krunisana do sada najvećim uspehom jednog srpskog auto-sportskog tima. Nakon puno rada i znoja na red dolazi i više nego zaslužno prikupljanje „plodova“ u vidu pehara za najbolje. Prvo od četiri priznanja za najbržeg srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić primio je u subotu veče na svečanoj dodeli u okviru češkog ESET CUP-a organizovanoj na čuvenom autodromu Slovakiaring u Slovačkoj.

eset001

„Čast mi je da se nalazim u ovakom društvu vozača iz cele Evrope i što sam ove sezone nastupao u okviru jednog ovako dobro organizovanog takmičenja“ – izjavio je Vesnić za češke medije nakon dobijanja pehara za prvo mesto u klasi sprint do 2000ccm u kojoj je automobilista iz Užica dominirao uz šest pobeda iz šest startova – „Vozili smo sezonu iz snova u kojoj je sve funkcionisalo perfektno. Moj tim je vrhunski održavao i pripremao automobil a ja sam im vratio perfektnim vožnjama. Želim da se zahvalim i svojim konkurentima na fer i sportskoj borbi na stazi i odličnom druženju van nje. Uz novi trofej za vitrine dobili smo nove prijatelje i učvrstili stara prijateljstva predstavivši našu zemlju u najboljem svetlu.“

Iza Vesnića, na drugu poziciju plasirao se poljski automobilista Jakub Wyszomirski dok je pehar za treće mesto podigao Čeh David Palmi.

Svečanost kraj Bratislave utoliko je bitnija za srpski autosport ako se u obzir uzme da su još dva naša vozača među najboljima. Lein Racing za koji nastupaju Mladen Lalušić i Uroš Brkić najbolji je u endurans trkama (koje se voze 1h uz zamenu vozača) u klasi do 2000ccm.

Milovana Vesnića i Rudija Pešovića tek očekuje dodela najprestižnijeg priznanja koje su osvojili u sezoni 2015 za prvo i treće mesto u okviru šampionata centralne Evrope dok će Vesnić uskoro i zvanično postati najbrži vozač u šampionatima Slovenije i Slovačke.

Komentari su zatvoreni.