MENI

Snažniji motor za nove pobede

Slovenci se vraćaju u zajedničku priču

8. 03. 2012. Comments (0) Views: 376 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Tošić otputovao na prvu trku evropskog kupa

Uz dorćolske petle krenuo je jutros Aleksandar Tošić na legenardnu Moncu u Italiji na prvu trku evropskog kupa turističkih vozila(ETCC), u nameri da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Ovog vikenda pored Milana vozi se prva dupla trka od četiri vikenda u kalendaru. Član ASK Vitro rejsing tima ponovo će nastupiti sa Hondom sivik tajp R, automobilom sa kojim je ovaj kup 2010. godine osvojio klupski kolega Vojislav Lekić.

ODBRANA TITULE POČINJE U MONCI Aleksandar Tošić

ODBRANA TITULE POČINJE U MONCI
Aleksandar Tošić

– Sve je spremno, i krećemo po duplu pobedu. Ovoga puta u klasi SP(super prodakšn) izuzev prošlogodišnjeg rivala Fabia Fabianija nastupiće i mladi ruski vozač Nikolaj Karamišev., takođe sa Hondom sivik, za razliku od italijana Fabianija koji vozi BMV. Automobil smo reparirali i očekujem da sve bude kako treba, kako bih pobedama startovao u ovogodišnjem šampionatu ETCC. Jedini nedostatak koji ja i Fabiani imamo u odnosu na Rusa je što je nama ovo prvo ovosezonsko takmičenje, a nismo imali ni testove zbog loših vremenskih uslova, dok je Nikolaj već odvezao nekoliko trka u ruskom šampionatu. Verujem da će tek nastup u Slovačkoj 28 i 29. aprila na Slovakiaringu pokazati naš potpuni potencijal – rekao je Tošić.

Monca i najava više od 30 najvijača iz Srbije biće dodatni motiv?

– Drago mi je što ću moći vozim na čuvenoj Monci, koja postoji već 90 godina, i koja je prva sagrađena u Evropi. Takođe me raduje što je najavljeno da će par desetina ljudi iz Srbije doći da prati moj nastup, kao i takmičenje serije svetskog šampionata turističkih vozila(WTCC), o istom trošku . Verujem da nema takmičara koji nema želju da nastupi na ovoj stazi na kojoj su vozili svi svetski poznati automobilisti i ja se iskreno nadam da će biti prilike da još neko od naših takmičara nastupi u ovom takmičenju u što skorije vreme – radosno je dodao Toške.

OKVIRNI TROŠKOVNIK

Za iole solidne pripreme i privikavanje na stazu, neophodno je probati Moncu pre zvaničnih i kvalifikacionih treninga. Tošić će imati dva sloboda treninga, koji informacije radi koštaju 300 evra jedan i 450 evra drugi, pa ko voli neka izvoli. Gume se voze yokohama i obavezne su, a cena 308 evra po komadu. Zatim, gorivo mora tamo da se kupi, na buriće, a njemu trebaju dva bureta od po 60 litara. Startarina je 2500 evra po trci i plus sve što ide u troškove transfera, konaka, hrane i samo oni znaju čega sve ne. Budžet koji treba za ovakvu trku je oko 10.000 evra, a da se pri tome vodi računa o svakom plaćanju. Možda neko misli da može jeftiniji.

Komentari su zatvoreni.