MENI
PRIJATELJI Žan Tod i Aleksandar Nikačević

AMSS domaćin FIA konferencije

PRVO TEORIJA Vredni osnovac

43. državno takmičenje osnovaca šta znaš o saobraćaju

PRVO TESTOVI Marljive pametne glavice rešavaju zadatke

12. 05. 2012. Comments (0) Views: 639 Bezbednost

Pionirski grad poligon za gradsko takmičenje

U subotu, 12. maja 2012. godine u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije uz podršku Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, auto-moto društava, škola i sponzora, održano je 43. Gradsko takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju” u Pionirskom gradu, u Košutnjaku.

 PRVO TESTOVI Marljive pametne glavice rešavaju zadatke Ovo takmičenje je stalni oblik saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja učenika osnovnih škola i njime su obuhvaćeni đaci od 7 do 15 godina starosti koji se takmiče u poznavanju saobraćajnih propisa, vožnji na poligonu spretnosti i poligonu praktičnog ponašanja u saobraćaju i to na školskom, opštinskom, okružnom i državnom nivou, a najbolje plasirani predstavljaće našu zemlju na Evroskom takmičenju.
Državno takmičenje ove godine se održava u Požarevcu 25. i 26. maja, a Evropsko u Poljskoj, sredinom septembra.

Na 43. Gradskom takmičenju učestvovalo je 120 učenika iz 15 beogradskih opština, a najuspešnije AMSS nagradio je biciklima, kacigama i drugim prigodnim poklonima.

U mlađoj grupi, uzrasta od 10 do 12 godina prvo mesto pripalo je devojčici Katarini Rajković sa Zvezdare, odnosno dečaku, Stojanović Nikoli iz Zemuna. U starijoj grupi od 12 do 14 godina prvo mesto je pripalo Milici Masal sa Zvezdare i u konkurenciji dečaka, Silvesteru Forgo iz Grocke.
U ekipnom plasmanu prve pozicije u mlađoj grupi zauzeli su đaci sa Zvezdare, a u starijoj osnovci iz Grocke.
Najuspešniji, koji će se 25. i 26. maja nadmetati na državnom takmičenju u Požarevcu, su:

EKIPA BEOGRAD I
1. Katarina Rajković, Zvezdara
2. Nikola Stojanović, Zemun
3. Milica Masal, Zvezdara
4. Marko Janković, Zvezdara

EKIPA BEOGRAD II
1. Katarina Lazarević, Grocka
2. Ilija Tadić, Vračar
3. Anđela Lazarević, Grocka
4. Silvester Forgo, Grocka

Imajući u vidu da naši osnovci tradicionalno postižu izuzetne rezultate na evropskom nivou, pa su do sada osvajali zlatna, srebrna i bronzana odličja, opravdana su očekivanja da i ove godine u Poljskoj, reprezentacija Srbije zauzme jednu od vodećih pozicija, a AMSS im želi da ponove rezultat iz Madrida 2007. godine kada su bili najbolji u Evropi .

 ISPIT SPRETNOSTI Osmica za pažljive

Komentari su zatvoreni.