MENI
Andrija Kostić F4 foto: A. Ahek

Andrija Kostić „osnovac“ sa vizijom

Andrija Kostić F 4 Barselona slobodni treninzi februar 2024

Andrija Kostić najbrži na slobodnim treninzima u Barseloni

Auto kros kalendar 2024

22. 02. 2024. Comments (0) Views: 681 Autosport

Start sezone u Bečeju

Auto kros asocijacija obnarodovala je kalendar takmičenja za nacionalno i Otvoreno prvenstvo, koji predviđa pet nadmetanja u vrlo popularnoj diciplini unazad nekoliko sezona. U prilog tvrdnji govori i podatak da je za aktuelnu 2024. godinu zahtev za takmičarske licence podnelo više od 6o takmičara, što je više nego duplo veći broj u odnosu na ranije. Sezona startuje 15. juna takmičenjem u Bečeju, praktično na stazi gde je krajem oktobra i završena sezona 2023.

Somborska Arena će biti domačin druge trke sezone u prvoj polovini jula, a onda sledi pauza od mesec dana. Sremska Mitrovica je programu 14. septembra, što je sasvim dovoljno da se boduje prvenstvo. Međutim, čelni ljudi sportske automobilske auto kros asocijacije u kalendar su uvrstili i dva rezervna tremina, ostavljujući mogućnost nekim novim organizatorima koji žele da se ogledaju u „pravljenu“ trka. Prvi termin je 18. maj, a drugi 19. oktobar, što svako podrazumeva de će komisija za licenciranje staza, posle detaljnog uvida dati zeleno svetlo.

Fruškogorski reli

Fruškogorski reli

Vredno pomena je naglasiti da će asocijacija u oktobru pokrenuti reli šou takmičenja. Premijera je planirana za prvi vikend oktobra na Fruškoj gori, naredno za koje se pregovara moglo bi biti u decembru na obali Drine sa sedištem u Bjeljini, i čeka se treći kandidat. Sve u svemu tako „mladi“ u postajanju, a tako ambiciozni i vredni prilikom realizacije.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *